Sağlıkta şiddetin sona ermesi için toplandılar

Geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde asistan doktorun, annesinin vefat haberini verdiği hasta yakını tarafından darp edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Genel Sağlık – İş Sendikası tarafından Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Sağlıkta şiddetin sona ermesi için toplandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Sağlık – İş Sendikası öncülüğünde  Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, şiddet olaylarının son bulmasını istediklerini belirterek basın açıklamasında bulundu.  Hastane girişinde bir araya gelen sağlık çalışanları, sağlık personeline yönelik şiddeti kınayan pankartlar taşıdı.

Sağlık emekçilerinin çalışma alanlarında bütün olumsuzluklara ve kötü koşullara rağmen görevini yerine getirdiğini belirten Genel Sağlık İş Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, "Tüm sağlık çalışanlarımız görevini canla başla yapmaktadır. Covid-19 döneminde kaybettiklerimiz, deprem döneminde çalışanlarımızın emek ve çabası bunun en güzel örneğidir” Dedi.

Hekim ve hasta ilişkisindeki güvenin yeniden sağlanmasını istediklerini belirten Arslan, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto ettiklerini ve bu konudaki mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Burcu Temel