Kantinciler odasından yeni eğitim dönemi öncesi değerlendirme toplantısı

Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Harun Özen ve Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, yaklaşan yeni eğitim öğretim dönemi öncesi kentteki kantinci esnafı ile toplantı gerçekleştirdi.

Kantinciler odasından yeni eğitim dönemi öncesi değerlendirme toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Harun Özen ve Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, esnaf odası toplantı salonunda düzenlediği programda kantin işletmecileri ile bir araya geldi.

“Yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi hedefliyoruz

2022-2023 Eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, kantinci esnafına ve taşımacılık yapan esnaflara hayırlı olmasını dileyen Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, “Salgınla mücadele sürecinde dünya bir sıkıntıdan geçtiği gibi bizim ülkemiz de bir sıkıntıdan geçiyor. Bununla birlikte diğer esnafların sıkıntısı olduğu gibi kantinci esnafı da bu süreçte kendine özgü sıkıntılar yaşamıştır. Bu yapılan toplantı ve görüşmelerle bu sıkıntıları en aza indirebilmeyi amaçlıyoruz. Hayırlı olmasını ve bol kazançlar diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde fırıncı esnafı ile toplantı yaptıklarını hatırlatan Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Özen, yaklaşan eğitim öğretim dönemi öncesi kantinci esnafları ile bir araya gelerek sorunları görüşmek istediklerini ifade etti.

Yeni eğitim öğretim yılında daha kaliteli hizmet verebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Özen, kantinlerde satılacak ürünlerin kentin en kenar mahallesinde de en lüks semtinde de aynı olacak şekilde tek firmadan alındığını vurguladı.

 Edirne’de yaklaşık 40 kantin işletmesi olduğunu aktaran Özen,  “Odamıza üye farklı meslek kolları ile toplantılar ve değerlendirmeler yapmaya devam edeceğiz. Yeni öğretim yılı öncesinde daha kaliteli daha sağlıklı hizmet verebilmek için kantinci esnafımızla değerlendirme toplantısı yapıyoruz. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının öncelikle öğrencilerimize velilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, mangal kömürü, sağlık ve şeker ile ilgili toplu alımlar yaptık. Un ve yağ ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Biz üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ticari hayatlarına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Salgının en mağdur ettiği esnaf gruplarından birisi kantinciler olduğu için artık işlerimizin başına dönüp güzel şekilde hizmet vermek istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

“Vaka sayılarının artması bizi korkutuyor”

Vaka sayılarının artışının herkesi olduğu gibi kantinci esnafını da korkuttuğunu aktaran Özen, İnşallah öncelikle bu sağlık sorunu ortadan kalkar biz de işimizin başına dönüp hizmet etmek istiyoruz. Okullarda çocukların suya kolay ulaşabilmesi için valiliğimizin bir çalışması oldu. Okullara arıtıcı takıldı. Dolayısıyla öğrencilerimizin suya erişiminde herhangi bir sıkıntı yok” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan