Brezilya cevizi şifa kaynağı

Son günlerin gözde kuruyemişi olan Çiğ Brezilya Cevizi Edirne'de de satılmaya başlandı. Brezilya Cevizinin faydaları ve satışı ile ilgili bilgiler veren Güven Doğal Bitkiler İşletmecisi Esat Güven, başta tiroid hastalığı olmak üzere birçok hastalığa şifa sağladığını dile getirerek faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.

Brezilya cevizi şifa kaynağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerin gözde kuruyemişi olan Çiğ Brezilya Cevizi Edirne’de de satılmaya başlandı. Brezilya Cevizinin faydaları ve satışı ile ilgili bilgiler veren Güven Doğal Bitkiler İşletmecisi Esat Güven, başta tiroid hastalığı olmak üzere birçok hastalığa şifa sağladığını dile getirerek; faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.

Doğal bitkiler işletmecisi Esat Güven, Çiğ Brezilya cevizinin internet üzerinden satışının yapıldığını duyduğunu,fakat kendisinin müşterilerin talebi üzerine ithalatçı firmalardan getirttiğini dile getirdi.

Hem sağlıklı hem lezzetli”

Brezilya cevizinin bilimsel olarak (Bertholletiaexcelsa) olarak da bilindiğinive Güney Amerika'da aynı adı taşıyan bir ağaçtan elde edilen besin açısından yoğun ve lezzetli bir fındık türü olduğunu belirten Güven;“Ağaç Venezüella, Kolombiya, Peru ve Brezilya dâhil olmak üzere Güney Amerika ülkelerine özgüdür ve çoğunlukla büyük nehirlerin kıyılarında bulunabilir. Bu fındıklar büyük ölçüde Güney Amerika kıtasından ihraç edilmekte ve şu anda dünya çapında da bulunabilmektedir.Brezilya cevizinin bir numaralı faydası selenyum kaynağıdır. Selenyum, güçlü bir antioksidan güce sahip olduğu, serbest radikallerle savaştığı ve inflamasyonu yatıştırdığı için genel sağlık için son derece hayati olan bir iz mineralidir. Çalışmalar dünya çapında yaklaşık 1 milyar insanın selenyum eksikliğinden muzdarip olduğunu gösteriyor, bu da Brezilya cevizi önemli bir diyetsel tercih haline getiriyor” şeklinde konuştu.

“Tiroid Bezini Düzenlemede Yardımcı Etken”

Tiroid bezinin, vücuttaki bazı temel hormonların üretildiği, dağıtıldığı ve düzenlendiği yer olduğunu ve sağlık açısından önem taşıdığını belirten Güven, Brezilya cevizleri selenyum içeriği vetiroid bezinizin düzgün işleyişinde önemli bir rol oynar dedi.

Fiyatı pahalı olmasına rağmen brezilya cevizinin faydalarını duyan vatandaşlar soluğu aktarcılarda alıyor. 100 Gram Çiğ Brezilya Cevizinin fiyatı ise 29 TL’den satılıyor.

Özlem Ceylan