Biyoteknoloji Günleri, öğrencilerle sektör temsilcilerini buluşturdu

​​​​​​​Trakya Üniversitesi Sağlık Kültürü ve Spor Daire Başkanlığı Genetik ve Bioteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Biyoteknoloji Günleri, sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturdu.

Biyoteknoloji Günleri, öğrencilerle sektör temsilcilerini buluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültürü ve Spor Daire Başkanlığı Genetik ve Bioteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Biyoteknoloji Günleri, sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturdu.

Türkan Sabancı Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Biyoteknoloji Günleri'nde Alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri, öğrencileri sektörde nelerin beklediği ve teorik dışında uygulamada neler yapılacağı konusunda bilgilendirildi.

Etkinlikte yoğun ilgi gören "Biyoteknolojide Son Gelişmeler" panelleri Prof. Dr. Yalçın Kaya moderatörlüğünde gerçekleştirildi.   Panellerde alanında uzman akademisyenler biyoteknolojinin farklı dallarındaki son gelişmeleri anlattı.

Prof. Dr. Yalçın Kaya, yaptığı açıklamada "Genetik ve biyoteknoloji alanında son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeler, bu alandaki bilginin güncel kalmasını zorunlu hale getiriyor. Biyoteknoloji Günleri, öğrencilerimize bu alandaki en son gelişmeleri birinci ağızdan dinleme imkânı sunarak, gelecekteki kariyerleri için önemli bir katkıda bulunuyor" dedi.

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Bitki Islahı Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya, 2014 yılından bu yana geleneksel hale getirdikleri sektör ve öğrenci buluşmalarının öğrenciler açısından sektöre ön hazırlık olduğunu belirtti.

Son yıllarda dezenformasyon olaylarının yaygınlaştığını söyleyen Kaya, özellikle genetik ve biyoteknoloji veya tohumculuk gibi konularda son derece yanlış bilgilerin piyasada gezdiğine dikkat çekti.

Bu durumun öğrencilerin kafasını karıştırdığını söyleyen Kaya, bu tür programların amacının güncel konularda bilgi vermek ve yanlış bilgilerin önüne geçmek olduğunu aktardı.

Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Üçüncü Sınıf Öğrencisi ve Topluluk Başkanı Serhat Kayahan, Etkinliğin amacının aslında dış sektör ile üniversite ortamını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmakta çeşitli problemler yaşadığını belirten Kayahan, "Onlardan beklenen ile burada öğrendikleri farklı olabiliyor. Biz de aslında sektörden gelen konuşmacılarımız ile arkadaşlarımızı bir araya getirip bu konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Etkinlik çerçevesinde biyoteknoloji anlatılıyor. Bazı hocalarımız hayvan biyoteknolojisi üzerine konuşma yaparken bazıları bitki biyoteknolojisi üzerine konuşmalar yapıyor" dedi.

Etkinlikte öğrenciler firmalar hakkında bilgi edinerek staj imkânları hakkında görüşme fırsatı buldu.

Biyoteknolojiye ilgi duyan öğrenciler ve sektör temsilcileri için önemli bir buluşma noktası olan Biyoteknoloji Günleri'nin, biyoteknolojinin Türkiye'deki gelişimine katkıda bulunması ve bu alandaki insan kaynağının güçlenmesine yardımcı olması bekleniyor.

Doğukan Vurgun- Berkan Yılmaz