Eğitimciler, okul müdürünün öldürülmesini protesto etti

Edirne'de Saraçlar Caddesi PTT önünde bir araya gelen eğitimciler, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Eğitimciler, okul müdürünün öldürülmesini protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Saraçlar Caddesi PTT önünde bir araya gelen eğitimciler, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de yaşanan duruma tepki göstermek amacıyla bir araya gelen eğitimciler, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim-İş, Eğitim Sen ve Teç-Sen’e bağlı öğretmenler, ellerinde pankartlarla iş bırakarak eylem yaptı.

Edirne’de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, (EĞİTİM-İŞ) Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası’na (TEÇ-SEN) bağlı öğretmenler, Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek eğitimcilere yönelik şiddete ve öğretmenlerin katledilmesine yönelik bir günlük iş bırakma eylem gerçekleştirdi.

Basın açıklaması öncesi ilk olarak görevi başında şehit edilen öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu.  Hazırlanan ortak açıklamayı Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Acet ve Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay okudu.

Can güvenliği olmayan bir eğitim sistemi istemediklerini belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Acet, eğitimcilere şiddete karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlerin, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlar olduğunu söyleyen Acet,  "Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır.  Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur” dedi.

Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Okulda şiddetin son bulması için Milli Eğitim Bakanlığı'na acilen harekete geçme ve önlem alma çağrısında bulunduklarını belirten Akçay, Okullarda yaşanan şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasasının çıkarılması gerektiğine değindi.

Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanması gerektiğini belirten Akçay, Faillerin toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılması gerektiğine dikkat çekti.

                Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okulların güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyleyen Akçay, can güvenliğinin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmediklerini ifade etti.

Eylemlere ve basın açıklamasına katılan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Ağırlaştırılmış cezaların gelmesi için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Doğukan Vurgun