'Bir Portakal, Bir Köpük İşte Mutluluk!'

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında, Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Bir Portakal, Bir Köpük İşte Mutluluk!" sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

'Bir Portakal, Bir Köpük İşte Mutluluk!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okul öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, eczanelerden velilerin topladığı köpükten yapılmış ilaç taşıma kutuları, hayvanlar için birer kulübeye dönüştürüldü ve Şükrüpaşa Mahallesi'nde farklı yerlere yerleştirildi. Kulübelerin etrafına da kedi ve köpekler için alınan mamalar bırakıldı. Ayrıca hep birlikte portakal yendikten sonra portakal kabuklarına ipler geçirilerek civardaki ağaçların dallarına asıldı ve kabukların içlerine kuşlar için yemler konuldu.

Okul Müdürü İsmail Erkaraman"Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir." sözünden hareketle bu tür etkinlikleri yalnızca bir kez değil, belli aralıklarla düzenleyerek sürekli kıldıklarını ifade etti. Bu etkinliğe rehberlik eden Müdür Yardımcısı Rıza Korkusuz ve "Hayvanları Sevme ve Koruma Kulübü" Danışman Öğretmeni Dilara Kelleci de doğadaki her şeyin bir "bütün" içinde olduğu sürece değerli olduğuna dikkat çekerek "eksik" yaşamamak için vicdanları uyandırmak gerektiğinin altını çizdiler.

Haber merkezi