Bıçakçıların bayram mesaisi başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Edirne'deki bıçakçıların işlerinde artış yaşanmaya başladı. Kurban kesecek ve et doğrayacak vatandaşlar, bıçaklarını biletmek için bıçakçıların yolunu tutuyor.

Bıçakçıların bayram mesaisi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Edirne'deki bıçakçılarda hareketlilik yaşanırken, ustalar ise bıçaklarını biletecek vatandaşlara işini son güne bırakmamaları için çağrıda bulundu. Kurban Bayramı öncesi, bıçaklarını biletmek ya da yeni bıçak almak isteyen vatandaşlar, bıçakçıların yolunu tutmaya başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Edirne'de Tahtakale Caddesi'nde faaliyet gösteren bıçakçılarda yoğunluk yaşanmaya başlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi bıçakçılar, sıcak havaya rağmen işlerini özenle sürdürmeye devam ediyor. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden bıçakçılığın son temsilcileri, kurban kesiminde kullanılacak bıçakların yapımı, tamiri ve bakımı için fazla mesai yapıyor.

Hem vatandaşların hem de kasapların bayram öncesi bıçaklarını biletmeye getirdiğini söyleyen Bıçak ustası Basri İlktan, işlerin artmasıyla birlikte fazla mesai yaptıklarını ve dükkânın önünde sıra olduğunu aktardı. İlktan, vatandaşların bıçak biletme işini son güne bırakmaması gerektiğini söyledi.

"Kasaplar ve vatandaşlar bıçak biletmeye geliyor"

Kasapların ve vatandaşların bıçaklarını biletmeye geldiğini ifade eden İlktan, “Her yıl bu zamanlar işlerimiz yoğunlaşıyor. Hayvan keserken kasabın zorluk ve hayvanın da acı çekmemesi için bıçağın keskin olması çok önemli. Vatandaşlarımız bıçak biletme işini son günlere bıraktığı için bu günlerde biraz yoğunluk yaşanıyor. İşlerini son güne bırakan vatandaşlar nedeniyle kuyruk oluyor.” dedi.

Doğukan Vurgun