Berber ve kuaförler Pazar günleri kapalı olacak

Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları uygulanacak yeni düzenleme ile birlikte haftada bir gün izin yapacak. 1 Ocak itibariyle başlayacak uygulamayı üç kez ihlal eden iş yeri sahiplerinin ruhsatları iptal ettirilecek.

Berber ve kuaförler Pazar günleri kapalı olacak

Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarında 1 Ocak itibariyle yeni bir uygulama başlayacak. İş yeri sahipleri haftada bir gün belirledikleri bir günde dükkânlarını kapatarak izin yapacak.

Geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ocak itibariyle haftanın bir günü kapalı olacak. Edirne’de harekete geçen berberler Pazar günü kapalı olması yönünde karar aldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte haftada bir gün berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağını belirtti.

Kararın 1 Ocak itibariyle uygulanacağını hatırlatan Gül, ihlal eden iş yeri sahiplerinin ilk ihlalde para cezası uygulanacağını, 3’üncü ihlal de ise ruhsat iptalinin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde 2023 yılı itibariyle Edirne’de berber ve kuaförler Pazar günleri kapalı olacak.