Belediye Başkanı ‘Şehremini' Olmalı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Edirne Saadet Partisi il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 2018 yılı ekonomik durumunu değerlendirerek, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı ‘Şehremini' Olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 İriş yaklaşan yerel seçimler için parti olarak akıllarındaki Belediye yönetiminin nasıl olması gerektiğini dile getirerek, yerel seçimlerin en az genel seçimler kadar önemli olduğunu ve parti olarak şehirlerin emanet olarak düşündüklerini dile getirdi.

“Halka Hizmeti Esas Alacağız”

Belediye yönetiminde ilk akla gelen dürüstlük olmalı diyen İriş, ileri görüşlü, paylaşımcı ve şehrin tümünü kucaklayabilecek engin bir yüreğe ihtiyaç olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti: “Belediye Başkanı olacak kişi ‘Şehremini’ yani her yönden güvenilir olmalıdır. Halkı yönetmek için değil, halka hizmeti esas alan bir ihtiyaç var. Şehrin güzelliklerini, değerlerini koruyan ve arttıran çalışmalara öncülük eden bir anlayışa ihtiyaç var. Özetle ehliyeti,  liyakati öncelemeye, enerji yüklü, birikimli dürüst kadroları belediye yönetimine getirmeye ihtiyacımız var.”

Saadet Partisi Edirne teşkilatının da katıldığı toplantıda konuşan İriş, Türkiye'nin borçlanma ve ithalat yoluyla değil ekonomik sistemi yeniden yapılandırarak, üretime ağırlık verilmesi gerektiğini savundu.

“Üretime Ağırlık Verilmeli

İriş, faizci ekonomik modelin her alanda tahribatlar yarattığını ileri sürerek, şunları söyledi: Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale geldik. Bu kendiliğinden olmadı. Refah seviyesinin artmasıyla oldu deniyor. Hâlbuki ülkemizde kişi başı et tüketimi, batının 3’te biri kadardır. Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanı 7 Kasım 2018’deki bir konuşmasında gerekirse cari açığı bile düşünmeden et ithal eder piyasayı biz balanse ederiz diyor. Böyle derseniz hayvancılık gelişir mi?”

İpek Deniz