'Bayramları iple çeken adam'

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü Edirne'de törenlerle kutlandı. Tören de Askerler ve Türk Bayrağı tişörtleri giymiş öğrenciler zafer yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından da birçok bisiklet severler ellerinde Türk bayrakları ile Zafer bayramı için pedal çevirdi.

'Bayramları iple çeken adam'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bisiklet severlerden biri olan ve senelerdir her resmi bayramda Türk bayrağı tişörtü giyerek ellerinde Türk bayrağı ile pedal çeviren 54 yaşında ki Engin Pekin, Zafer Bayramı gibi resmi bayramları dört gözle beklediğini belirtti.

“Benim için gurur verici”

Bisiklet sürmenin, en büyük hobisi olduğunu belirten Pekin; “Açıkçası ben bu tür bayramları iple çekiyorum. Her bittiğinde bir sonra ki ne zaman gelecek diye gün sayıyorum. Senelerdir bu tür resmi bayramlarda birçok arkadaşım, daha doğrusu bisiklet topluluğu ile kadın-erkek hep beraber pedal çeviriyoruz. Bisiklet sürmek benim en büyük hobilerim arasında.  Ay yıldızlı tişörtüm ve Türk Bayrağı ile şehrin her yerinde bu zaferi kutlamak benim için oldukça gurur verici” diye konuştu.

Zafer kutlamasına yeni bisiklet

Zafer Bayramı için yeni bir bisiklet alan Pekin, hobisi için bütün imkânlarını kullandığını söyleyerek, şunları ifade etti; “Ben senelerdir böyle resmi bayramlarda pedal çeviriyorum. Bu yıl ki Zafer Bayramı için yeni bir bisiklet aldım. İlk turu atmak burada nasip oldu. Böyle bir bayramda pedal çevirmekten gurur duyuyorum. Tabi yalnızca Edirne’de kalmıyor bu. Zaman zaman Türkiye’nin belirli yerlerinde Festivaller oluyor. Bu tür uzun turlara da gidiyoruz. Orada da Türk Bayrağımız ile gururla pedal çevirmeye devam ediyoruz.”

Bisiklet severler törenin ardından Atatürk anıtından başlayarak kentin yoğun olduğu Saraçlar Caddesine doğru pedal çevirdi.

Filiz UÇAN