Bayram alışverişleri tarihi çarşıları hareketlendirdi

Edirne'de Ramazan Bayramı alışverişine çıkan vatandaşlar, tarihi çarşılarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatili dolayısıyla hem kıyafet, hem de hediyelik eşya almak isteyen vatandaşlar, yerel esnafı tercih etti.

Bayram alışverişleri tarihi çarşıları hareketlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

11 ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesinin ardından bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü. Kimisi çocuklarına kıyafet, ayakkabı çanta, kimisi ise 9 günlük tatilde yapacağı ziyaretlere hediye götürmek için şekerleme ve hediyelik eşya satın aldı.

Edirne’de hem bayram öncesinde hem de bayram boyunca tarihi çarşılarda hareketlilik yaşandı. Selimiye Cami’nin altında bulunan Tarihi Arasta Çarşısı ve Ali Paşa Çarşısı’nda kalabalık oluştu.

Vatandaşlar, tarihi çarşılarda şekerlemeden, hediyelik eşyaya ve giyecek ihtiyaçlarına kadar aradığı her şeyi tarihi çarşılarda karşılayabiliyor. 

Osmanlı’ya başkentlik yapmış Edirne'de Saray mutfağından miras kalan birçok lezzet yer alıyor. Bu lezzetleri sofralarında misafirlerine ikram etmek isteyen vatandaşlar da yine şekerlemecilerin yolunu tuttu.Badem ezmesi, kavala kurabiyesi, lokum çeşitleri, kallavi kurabiyesi ve Osmanlı'dan kalan daha birçok lezzeti alan vatandaşlar, sevdiklerine hediyelik olarak da tercihlerini yine bu yönde kullandı.

Tarihi  Arasta Çarşısı esnafı Aynur Temiz, bayram öncesi hareketliliğin esnafı mutlu ettiğini söyledi.

Edirne’nin Osmanlı'dan kalan birçok lezzetli tatlısı olduğunu söyleyen  Temiz, “Edirne’nin badem ezmesi, deva-i misk helvası, kavala kurabiyesi, peynir şekerlerimiz var. Saray mutfağından deva-i misk çok şifalı. İçerisinde 40 çeşit baharat içeriyor. Daha sonra tabi gıda dışında mis sabunu var. Buda Osmanlı’dan gelen sanatsal bir eser. Yıllar geçtikçe evlerde antika oluyor. Uzun yıllarca mis kokusu ile kalabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun