Ramazan Bayramı'nda sınır kapılarından yurt dışına çıkışlar 3 kat arttı

9 günlük bayram tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenler, Edirne'den Avrupa'ya açılan sınır kapılarında hareketlilik oluşturdu.

Ramazan Bayramı'nda sınır kapılarından yurt dışına çıkışlar 3 kat arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram tatilini yut dışında değerlendirmek isteyenler 4 kara sınır kapısı bulunan Edirne’ye yöneldi. Sınır kapılarından araç çıkışları bayram öncesine oranla 3 kat arttı. Ramazan Bayramı'nın sıcak havalara denk gelmesi hareketlilikte etkili oldu.

Bayram izninin başladığı ilk 3 günde Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli ile Yunanistan'a açılan Pazarkule ve İpsala sınır kapılarından 130 bin yolcu çıkışı gerçekleşti.
Araç çıkışlarında ise artış oranı yüzde 90'ı buldu.

Yurt Dışına Çıkan Araç Sayısı 30 Bini Aştı

Bayram tatilinin ilk 3 günü Edirne'den yurt dışına çıkan araç sayısı 30 bini geçti.İl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri de artırıldı. Bin 780 personel ve 240 araçlık ekip sahada görevlendirildi.

Tatil başlangıcından itibaren Edirne’deki kara sınır kapılarından 127 bin yolcu çıkışı gerçekleşti. Bu normal günlere göre 3 kat oranında artışa denk geliyor. 30 bin araç çıkışı gerçekleşti.

Kapıkule'den Bulgaristan'a giden vatandaşlardan Gamze Erkan, tatilini Sofya’da geçireceğini söyledi.

Tatilinin ilk kısmını Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde geçirdiğini belirten Erkan, “Sınır kapısında akıcı bir yoğunluk var. Tatil için Sofya'ya gidiyorum. Eşim şu anda orada. 4 gün boyunca Sofya'da kalacağız. Bayram sevincini orada yaşayacağız. Tarihi ve turistlik yerleri gezeceğiz. Daha sonra ülkeye döneceğiz" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a giden Kadir Kaya tatilini yurt dışında değerlendireceğini ve yola çıktıklarını aktardı.

Bayramın çok güzel geçtiğini ifade eden Kaya, “Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya doğru yola çıktık. Hem tatilimizi yapacağız hem de küçük bir işimiz var. Onu halledeceğiz. Ardından pazar günü Türkiye'ye geleceğiz" dedi.

Burcu Temel