Başkan İba, 'Engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız' 

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bugünün toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını temenni eden İba, 'Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız' dedi.

Başkan İba, 'Engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Engelli bireylerin sosyal hayatta daha çok yer almaları, huzur ve refahlarının artması için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Başkan İba, Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli vatandaşların spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarıların kendilerini gururlandırdığına dikkat çekti.

Devletin tüm imkânlarıyla engelli bireylerin sorunlarının çözümünü öncelikleri arasında gören bir anlayışla hareket ettiklerini söyleyen Başkan İba, onların her konuda yanında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ettiklerini ve bundan sonra da etmeye devam edeceklerini belirtti.

“Sevgi ve dayanışma ile engelsiz yaşam inşa edeceğiz”

Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamın tüm Türk milletinin birliği ile inşa edileceğini vurgulayan Başkan İba, “Engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Engelli olmak asla bir kusur değildir. Unutulmamalı ki her insan bir gün engelli olma potansiyeline sahiptir” ifadelerine yer verdi.

Engellerin bu bireylerin zihinlerinde ve uzuvlarında olmadığına dikkat çeken Başkan İba, “Asıl engel onları eksik gören kalplerdedir. Bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda gayret göstermeye devam ediyoruz. Yaşamın her alanında engelli bireylere daha çok hassasiyet ve özen gösterilmesi gerekiyor. Hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan hareket eder ve kendimizi onların yerine koyarak empati yaparsak aslında ne kadar zor bir yaşam sürdürdüklerini anlayabiliriz” dedi.

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla tüm vatandaşlara engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olma çağrısında bulunan Başkan İba, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak "Tüm engelli bireylere ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Haber Merkezi