'Bağımlılıktan Hayata' Projesi'nin İlk Adımı Atıldı

Edirne Valiliği koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Bağımlılıktan Hayata' projesinin imzaları atıldı.

'Bağımlılıktan Hayata' Projesi'nin İlk Adımı Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi AMATEM ve Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesinde bağımlılık nedeniyle yatarak tedavi gören ve tedavi sonrasında taburcu olan hastalara yönelik çalışmaların gerçekleştirileceği “Bağımlılıktan Hayata” projesi Edirne Valiliği himayelerinde İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Trakya Üniversitesi AMATEM, İŞ-KUR, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Yeşilay Edirne Şube Başkanlığı (YEDAM) ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) işbirliğinde yürütülecek.

"Proje büyük önem taşıyor"

 Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,“İnsanlar bir şekilde, bazen özenerek bazen arkadaş zorlamasıyla bağımlılık belasına bulaşıyorlar. Bir kısmı belli bir yerden sonra bunun yönetilemeyeceğinin farkına varıyor. Fark ettikten sonra tedavi talepleri de oluyor. AMATEM’i ziyaretlerimizde bunu gördük, hakikaten tutunmak da istiyorlar. Ancak bu sadece tıbbi çözümü olan bir konu değil. Sadece ilaç ile tedavi mümkün değil. Bağımlılığa düşülen nedeni iyi görmek lazım. Bunun sebebi ekonomik nedenler de olabilir, aile içerisindeki sosyal problemlerden kaynaklı olabiliyor. Ailelerin takip edilmesi çok önemli. Çevresel etmenleri de göz önünde tutmamız lazım. Proje o konuda çok anlamlı" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme