Başkan İba 'Edirne halkının sağlığı siyaset üstüdür'

Edirne'nin birçok mahallesinde günlerdir devam eden su kesintileri ve çeşmelerden akan çamurlu suyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirilerde bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne halkının sağlığının siyaset üstü olduğunu belirterek, 'polemik ve mesnetsiz iddialar değil, çözüm duymak istiyoruz' dedi.

Başkan İba 'Edirne halkının sağlığı siyaset üstüdür'

Edirne'de Şükrüpaşa, Barutluk, Yancıkçışahin, Medresealibey gibi birçok mahallede evlere günlerdir su verilemiyor. Vatandaşlar, içme suyunu marketlerden temin ederken, evde kullanacağı günlük su ihtiyacını ise eski dönemlerdeki gibi mahalle çeşmeleri ve camilerden karşılıyor.

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın çeşitli mesnetsiz iddialarla kendi hatalarını ört bas etmeye çalıştığını aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek, "polemik ve mesnetsiz iddialar değil, çözüm duymak istiyoruz" dedi.

"Edirne halkının sağlığı siyaset üstüdür"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videodaki paylaşımında "Son günlerde Edirne gündemini meşgul eden konuyla ilgili söylenecek tek söz bellidir. Hepimizin temiz suya erişimi bir insani haktır. Çeşmelerimizden hala çamurlu su akmaya devam ederken, haftalardır pek çok mahallemize su verilemezken insanlarımız sularını geçmiş yüzyılda yaşıyormuşçasına cami avlularından doldururken biz polemik ve mesnetsiz iddialar değil, çözüm duymak istiyoruz. Daima söylediğimiz ve söylemeye devam edeceğimiz gibi Edirne halkının sağlığı siyaset üstüdür. Seçim malzemesi edilemeyecek kadar önemlidir" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi