Kentte yaşanan su sıkıntısı meclisi gerdi

Edirne'de günlerdir içme suyunda yaşanan su sıkıntısı Aralık ayı belediye meclis toplantısında AK Parti ve CHP'li grup arasında sözlü tartışmaya neden oldu. Belediye Başkanı Recep Gürkan ve AK Parti  Grup Sözcüsü Mehmet Çapoğlu arasında, Kayalıköy Barajındaki kopan halatlar yüzünden başlayan tartışmaya CHP'li Şükrü Atamgüç ve AK Partili Engin Makak'ın dahil olmasıyla tansiyon yükseldi.

Kentte yaşanan su sıkıntısı meclisi gerdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında 13 gündem,  2 de gündem dışı madde görüşüldü. Gündem ve gündem dışı maddelerin görüşülmesinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent genelinde günlerdir musluklardan akan çamurlu su ve yaşanan kesintilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayın sabotaj olduğunu belirten Gürkan'ın açıklamasının ardından söz alan AK Partili Mehmet Çapoğlu, sorunun halka iyi anlatılmadığını belirterek, detaylı açıklama yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine mecliste tansiyon yükseldi.

Dertlerinin yaşanan su kesintilerinin çözülmesi ve Edirne halkının bir an önce temiz suya ulaşması olduğunu belirten Çapoğlu, suç  duyurusunda bulunan Başkan Gürkan'a delillerin sadece kopan zincirlerden mi ibaret olduğunu sordu.

" 2 yıl önce çamurlu su geldiğinde de zincir koptu demiştiniz"

Bunun üzerine Gürkan'ın gergin bir ses tonu ile ' Siz niye üzerinize alınıyorsunuz? anlattıklarıma inanmıyor musunuz?' demesi gerginliğin artmasına neden oldu.  Ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Engin Makak, "Bu tesis ne zaman yapıldı ve kaç yıldır kullanıyoruz. Gerekli bakımları yapılıyor mu? 2 yıl önce musluklardan çamurlu su geldiğinde yine zincir koptu demiştiniz, tekrar zinciri yaptınız mı?" dedi.

200 bin vatandaşın sağlığını ilgilendiren tesisin 24 saat detaylı şekilde izlenmesi gerektiğini belirten Makak, Gürkan'ın 5 tane kamera olduğunu söylemesine karşılık hiçbir sağlıklı çalışmadığını ancak tek ve güvenilir bir kamera ile detaylı izlenmesinin sağlıklı olacağını ifade etti.

Gürkan'ın kesin bir şey olmadan sabotaj var demesi ile ilgili konuşan Makak, "Elektrikler kesik olabilir kamera çalışmayabilir diyorsunuz. Ama Edirne halkı tatmin olmadı. Benim evimde de su yok" Dedi.

Edirne halkının sesi olarak mecliste soru sorma yetkisine sahip olduklarını belirten Makak'a yüksek bir ses tonuyla karşılık veren CHP'li Şükrü Atamgüç'ün 'Siz 3 kişiyle halkı mı savunuyorsunuz?' demesi tartışmayı daha da alevlendirdi. Bu sırada araya giren Çapoğlu; "Biz de halkı temsil ediyoruz. O zaman meclise hiç gelmeyelim" diyerek tepki gösterdi.

Gürkan, yaşanan tartışma sonrasında kentte hiçbir sorun yokken su krizi yaratıldığını ve bunun siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını savundu.

Burcu Temel