Başkan İba, Edirne Belediyesi'ni sert bir dille eleştirdi 'Bu mudur Edirne Belediyesi'nin çevre bilinci!'

Edirne Merkeze bağlı Hasanağa Köyü Deresi'ne atık suların karışması üzerine Edirne İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 657 bin lira ceza kesildi. Firmanın denetiminin Edirne Belediyesi'ne ait olduğunu belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Bu mudur Edirne Belediyesi'nin çevre bilinci! Bu mudur eko sisteme uyum! Bu mudur doğal yaşama saygı!' diyerek Edirne Belediyesi'ni eleştirdi.

Başkan İba, Edirne Belediyesi'ni sert bir dille eleştirdi 'Bu mudur Edirne Belediyesi'nin çevre bilinci!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Edirne Hasanağa Deresi'ne atık suların karıştığı ve balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine Edirne İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Derede yapılan inceleme kapsamında düzenli depolama sahasındaki atık suların kontrolsüz bir şekilde arıtılmadan dereye karıştığı tespit edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 657 bin lira ceza kesildi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, firmanın denetiminin belediyeye ait olduğunu dile getirerek, Edirne Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi.

Yenişehir çöplüğü olan katı atık bertaraf tesislerinden kaynaklı Hasanağa Deresi’nde canlı ölümlerinin yaşandığını söyleyen Başkan İba, “Daha öncede bu olayların yaşanmasına rağmen belediye herhangi bir önlem almamış. “Bu mudur Edirne Belediyesi’nin çevre bilinci! Bu mudur eko sisteme uyum! Bu mudur doğal yaşama saygı! Edirne Belediyesi’nin çöp tesisinden bırakılan atık su, doğayı katlederken bu mudur belediyecilik!” dedi.

Haber Merkezi