386 bin lira dolandırılan kadın emlakçının dikkati sayesinde evini kurtardı

Edirne'de kendisini polis olarak tanıtan, mağdur kadını 386 bin lira dolandırdıktan sonra evini de sattırmak isteyen dolandırıcı emlakçının dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

386 bin lira dolandırılan kadın emlakçının dikkati sayesinde evini kurtardı

84 yaşındaki Aynur Özdoğan’ı korkutmak amacıyla banka hesaplarının güvende olmadığını söyleyen şüpheli İ.K, parayı kendisine vermesi halinde merkez bankasına yatıracağını söyledi.

Yaşlı kadın bankaya giderek parasını çekti. Dolandırıcıyla iletişime gecen kadın buluşma noktasına giderek 386 bin lirayı teslim etti.

Aradan iki gün geçtikten sonra yaşlı kadını tekrar arayan dolandırıcılar, bu sefer evini satmasını istedi.

Evini satmak istemediğini söyleyen yaşlı kadını kandıran dolandırıcı evinin yakınındaki emlakçıya gitmesini söyledi.

Emlakçıya giden kadın evini satmak istediğini bildirdi. Emlakçı durumu şüpheli buldu ve olayı hemen Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

Polis ekipleri, takip başlattı. Kadın dolandırıcıyla tekrar irtibat kurarak evini satmış gibi gösterdi. Dolandırıcılarla buluşan kadın satılmış olarak gösterdiği evin parasını teslim etti.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri dolandırıcıyı olay yerinde yakalayarak gözaltına aldı.

84 yaşındaki Özdoğan emniyette verdiği ifadenin ardından başından geçen olayı anlattı.

Özdoğan, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların ısrarla arayarak bankadaki 386 bin lirayı istediğini söyledi.

Parayı dolandırıcıya teslim ettikten sonra yeniden kendisini aradığını belirten Özdoğan, bu kez evini satmalarını istediklerini dile getirdi.

Özdoğan, evini satmayacağını söylemesi üzerine dolandırıcıların kendisini ısrar ettiğini ifade etti ve şunları söyledi:

“Evimin altında olan emlakçıların FETÖ’cü olduğunu ve evimi sattıracaklarını söylediler. Bende niye sattırsınlar deyince kimseye güvenmem gerektiğini söylediler. Senin evini sattıracaklar dediler. Emlakçıya inip evimi satmak istediğini söyledim. Emlakçı durumdan şüphelenmiş ve polislere haber vermiş. Polisler çok yardımcı oldu. Evimi satmaktan son anda kurtuldum.”

Emniyetimizden Allah bin kere razı olsun. Polislerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok emek verdiler, yoruldular. Bizim için, millet için çalışıyorlar. Kimse kanmasın. Ben inanmayacak insandım ama inandım.”

Kendisini iki gün sonra yeniden aradıklarını dile getiren Özdoğan, "İki gün sonra beni yeniden aradılar, aşağıda iki emlakçı olduğunu, onların FETÖ'cü olduğunu ve evimi sattıracaklarını söyledi. Ben de 'niye satsınlar, onlar 30 yıllık komşum ben onlardan bir şey görmedim' dedim. Senin evini sattıracaklar şimdi biz baskın yapacağız dediler. Bana hemen emlakçıya inip 'evimi satıyorum' dememi istediler. Ben satmak istemiyorum dedim, bana bunun sanal satış olduğunu söyledi. İndim emlakçıya söyledim, adam 'niye satıyorsun?' dedi. Yazlık alacağımı söyledim. Sonra ilanı internete koydu emlakçı. İlk baş 1 milyon 800 bin liraya koymuştu. Alıcı çıkmayınca bu sefer bu dolandırıcılar yine aradı, fiyatı düşürmemi, emlakçıya 'yatırım yapıyorum' dememi istedi. Ben yine gittim emlakçıya durumu anlattım. O emlakçıdan Allah bin kere razı olsun, kendisi duruma uyanmış ve polisi aramış. Ertesi gün çağırdı beni ve karşımda gerçek polisi gördüm. Sonra gerçek polisler bunları yakaladı. Böylelikle evimizi satmaktan son anda kurtulduk." dedi.

Alınan bilgiye göre olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Doğukan Vurgun