Balkan Şehitleri Törenle Anıldı

Edirne'de '26 Mart Balkan Şehitleri'ni Anma Günü' dolayısıyla Sarayiçi'nde bulunan Balkan Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Balkan Şehitleri Törenle Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Şehitleri’ni ana günü dolayısıyla düzenlenen program Fatih Köprüsü'nden Sarayiçi'nde bulunan Balkan Şehitliği'ne kadar kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından çelenk bırakma törenine geçildi.

Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi anıta çelenk sundu.

Çelenklerin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Saygı duruşu esnasında askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi. Edirne Müftü Yardımcısı Âdem Özsoy eşliğinde şehitler için dua edildi.

Duanın ardından Vali Vekili Sıdkı Zehin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurum müdürleri ve gaziler Sarayiçi'ndeki Balkan Şehitliği'ni dolaşarak anıtta bulunan 100 şehit subay ve 400 erin adının yazılı olduğu mermer taşların önüne karanfil bıraktı.

Haber Merkezi