Balıkçılık av sezonu sona erdi

1 Eylül 2023'te başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonu sona erdi. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar, yasaktan muaf olacak. Balık Pazarı Esnafı Yusuf Çimen, sezon değerlendirmesi yaptı.

Balıkçılık av sezonu sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri (gırgır ve trol) kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise bu yasaktan muaf olacak ve avcılık yapmaya devam edebilecek.

Yaklaşık 4,5 aylık dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecek.

"Bu yıl beklediğimiz balıklar piyasaya çıkmadı"

Sezon değerlendirmesinde bulunan Balık Pazarı Esnafı Yusuf Çimen, "Bundan sonra sadece mekanik olmayan elle tutulan ve çiftlik balıkları ön planda olacak. Ağ ve olta balıkçılığı serbest. Bu yıl çok kış yaşanmadı. Kış mevsimi beklediğimizin altında kaldı. Biz daha yoğun bir kış beklemiştik. Bu yıl beklediğimiz balıklar piyasaya çıkmadı. Çinekop gelmedi. Koca sene sadece hamsi ve istavrit bolluğu yaşandı. Geçen yıl palamut bolluğu vardı. Bu yıl o bolluk yaşanmadı. Beklentimizin altında kaldı" dedi.

Sezonun sonuna geldiklerini fakat halen satışlarının devam ettiğini belirten Çimen, hem yerli hem de yabancı müşterilerin ilgisinin güzel olduğunu aktardı. Talep eden müşterilerinin balıklarını temizletip verdiklerini belirten Çimen, gelecek sezonda daha bolluk yaşanmasını diledi.

İpek Esma Çeşme