Bakan Akar, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti

Bir dizi programlara katılmak üzere kente gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Akar, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, valilik ziyaretinde Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık tarafından karşılandı. Edirne Valiliği’nde şeref defterini imzalayan Bakan Akar, ziyarette yaptığı konuşmada Edirne'nin tarihi açıdan çok önemli bir kent olduğuna değindi.

“Edirne, şanlı tarihimizin çok önemli izlerini taşıyor”

Edirne'nin Türk medeniyetinin önemli izlerini taşıdığını aktaran Bakan Akar, "Serhat şehri Edirne, bizim tarihimizde, coğrafyamızda, mülki idaremizde son derece önemli yeri olan bir kent. Edirne, şanlı tarihimizin çok önemli izlerini taşıyor. Medeniyetimizin, bizim sanatımızın izlerini taşıyor. O bakımdan çok değerli. Batıda daha yeni yeni başlayan müzikle eğitimi, müzikle tedaviyi yüzyıllar öncesinden uygulamalarını yapmış, medeniyet örnekleriyle dolu bir şehrimiz" ifadelerine yer verdi.

Edirne'den Van'a kadar bir bütün olarak Türkiye'nin daha güvenli ve müreffeh hale gelmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Bakan Akar, kentte yapılan çalışmalarla ilgili Vali Kırbıyık’tan bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, valilik ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Cuma Namazını kılmak üzere Üç Şerefeli Camii’ne yürüdü. Cami çıkışında vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Akar, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii'ndeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Özlem Ceylan