'Azerbaycan halkının ve silahlı kuvvetlerinin yanındayız'

Edirne Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Tamer Karadağ, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalardan dolayı üzgün olduklarını söyledi. Karadağ, Türk halkının, Azerbaycan halkının ve silahlı kuvvetlerinin yanında olduğunu dile getirdi.

'Azerbaycan halkının ve silahlı kuvvetlerinin yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre 12 Eylül gecesinin ilk saatlerinde Laçin, Kelbecer ve Daşkesen bölgesindeki Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzileri ile ikmal yolları arasındaki alanları farklı yönlerde mayınlamaya çalışan Ermeni askerlerinin tespit edildiği ve Azerbaycan askerlerinin müdahalesiyle çatışma çıktığını dile getiren Edirne Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Tamer Karadağ, bölgede yaşanan çatışmalarda Ermenistan tarafından açılan ateşe Azerbaycan ordusunun misliyle karşılık verdiğini söyledi.

Türkiye’nin tüm kalbinin Azerbaycan halkı ile olduğunu ifade eden Karadağ, “Bütün dünyanın ve özellikle tarih sahnesinde 1918 ve 1992 yıllarında Azerbaycan Türklerine soykırım ve katliamlar yaparak, öz yurdumuza ve öz insanımıza büyük acılar yaşatan katil Ermenistan ve destekçileri olan ülkelerin bilmeleri gerekmektedir ki, dünya savaş tarihi bir çok kez küllerimizden yeniden doğarak zaferlerimize tanıklık etmiştir. Özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda Azerbaycan Devleti, cenap başkan İlham Aliyev başta olmak üzere vatandaşlarıyla ve coğrafyasıyla bizlerin parlayan yıldızıdır. Gerektiğinde ve ihtiyaç duyulduğunda hem cephede, hem de cephe gerisinde seve seve görev alacağımızı belirtmek isteriz. Bu konuda samimiyetimiz ebedi, yüreğimiz ve dualarımız Azerbaycan halkı ve Azerbaycan silahlı kuvvetleriyle." Dedi.

Haber Merkezi