Türkiye Pakistan için tek yürek oldu

Edirne'de Pakistan'daki selzedeler için hazırlanan gıda malzemesi yüklü  yardım tırı dualarla uğurlandı.

Türkiye Pakistan için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla alınan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), ekipleri tarafından hazırlanan bin gıda kolisi, tıra yüklendi. Gıda kolilerinin içerisinde un, yağ ve pirinç gibi temel gıda malzemeleri yer alıyor.

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ülkede ciddi tahribata yol açtığını söyleyen Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Pakistan halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yardım kampanyasına destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Vali Kırbıyık, Türkiye ve Pakistan arasında tarihten gelen kuvvetli bağ bulunduğuna değindi.

Türkiye ne zaman zora ve dara düşse Pakistan halkının her zaman yardıma hazır olduğuna dikkat çeken Vali Kırbıyık, "Aynı Kurtuluş Savaşı örneğinde olduğu gibi... Bugün de onlar hakikaten yüz yılın sel felaketlerinden birini yaşıyor. Çok ciddi tahribatlara yol açmış bir sel felaketi, çok fazla insani yardım malzemesine ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada İçişleri Bakanlığımızın AFAD Başkanlığımızın öncülüğünde bir yardım kampanyası başlatıldı. İlimizden de bugün ilgili odalarımızın koordinasyonunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, İpsala Ticaret Borsası ve Trakya Birlik'in katkılarıyla yaklaşık bin gıda kolisi hazırlanarak TIR'a yüklendi. Afetzedelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Selzedeler için hazırlanan yardım tırı, Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt eşliğinde yapılan duanın ardından yola çıktı.

Uğurlama programına Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, oda ve borsa başkanları ve AFAD personeli de katıldı.

Burcu Temel