Avrupa ülkelerinden gelen yardımlar, Edirne'de tasnif edilerek deprem bölgesine gönderiliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği çerçevesinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gönderilen yardım malzemeleri Edirne'de tasnif edilerek tırlarla ve trenlerle afet bölgelerine sevk ediliyor.

Avrupa ülkelerinden gelen yardımlar, Edirne'de tasnif edilerek deprem bölgesine gönderiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar ve çocukları için başlatılan yardım seferberliği kısa sürede çığ gibi büyüdü. Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan ve Avrupa'nın çeşitli ülkeleri de depremzedelere destek olmak için tek yürek oldu.

Kara yoluyla Edirne'ye gönderilen yardım malzemeleri, Toprak Mahsulleri Ofisi Edirne Başmüdürlüğü'nün depolarına indiriliyor. Burada görevliler tarafından tasnif edilen ve kutulara yerleştirilen yardım malzemeleri, tırlara ve yük taşımacılığı vagonlara yüklenerek deprem bölgelerine sevk ediliyor. 

Bulgaristan başta olmak üzere Almanya, Avusturya, Bosna Hersek ve Hollanda gibi birçok ülkede toplanan yardımlar Edirne'den deprem bölgelerine gönderiliyor.

"Depremi duyunca biz de acı hissettik"

Taşımacılıkla uğraşan Bulgaristan vatandaşı Nedim Ahmet, "Avusturya'dan 6 tır geldik. Çocuk bezi, battaniye, yorgan, erkek ve kadın elbiseleri getirdik. Herkes gönlünden ne koptuysa getirdi. Kapıkule'ye geldiğimizde bizi yan tarafa alıyorlar. Daha sonra gümrük binasında kim nereye gidecek onu öğreniyoruz. Polis eşliğinde depoya geldik. Burada ürünleri boşaltacağız. Depremi duyunca biz de acı hissettik. Oradaki arkadaşlara Allah sabır versin" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan