Edirne'ye gelen depremzede aileye destek olmak için evinin kapılarını açtı

'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde Hatay Samandağ'da yaşayan bir aile depremin ardından yaşadıkları kenti geride bırakarak Edirne'ye geldi. Edirne'nin Yenikadın köyünde yaşayan Mücahit Kurtulmuş, depremzede aile için evinin kapılarını açtı.

Edirne'ye gelen depremzede aileye destek olmak için evinin kapılarını açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde ağır enkazlara yol açan depremin ardından ülkenin birçok noktasında vatandaşlar tek yürek oldu. Ülke genelinde binlerce tır yardım giderken evlerinde zarar oluşan vatandaşlar, enkaza dönen evlerini geride bırakarak yaralarını sarmak için yurdun farklı yerlerine dağıldı.
        Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşadıkları binalar depremden dolayı ağır hasan alan Özbek ailesi Aile ve Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından Edirne’ye gelerek bir otele yerleştirildi. Edirne’nin Yenikadın Köyünde yaşayan Mücahit Kurtulmuş, depremzede aileye köydeki evinin kapılarını açarak destek oldu.

Edirne’ye ailesi ile birlikte Hatay'ın Samandağ ilçesinden gelen Yılmaz Özbek deprem anında yaşadıklarını anlattı.

“Sürekli Artçı Sarsıntılar Devam Ediyordu”

Özbek, “Deprem sırasında iki çocuğum ve eşimle evdeydik. Hasar oluştu evde büyük ölçüde ama yıkılma olmadı. Hemen sonrasında abimle görüştük, o evde değil İstanbul'daydı. Deprem olduktan sonra o da hemen Hatay'a geldi. Kendim TIR şoförlüğü yapıyorum, Avrupa'ya gidip geliyorum. Edirne'yi az çok seviyordum. Abime de söyledim, gideceksek Edirne'ye gidelim dedim. Arkadaşlardan çok kaybım oldu. Akraba olarak teyzemi ve eniştemi kaybettik. Sabaha karşıydı, uykunun en derin olduğu saatti. İlk önce hafif bir sarsıntı geldi. Ondan sonra çocuğum benden iki metre uzakta kanepede yatıyordu. Büyük deprem geldiğinde onu almaya gittim, yanına geldiğimde o zaman büyük bir sallantı oldu, belki iki metre ondan uzaklaştım. Tekrar geri geldim, almaya çalışıyordum ama sallantıdan alamıyordum. O kadar ev sallanıyordu. Sol elime bir oğlumu, sağ elime diğer oğlumu aldım, eşim de arkamdan geldi ve çıkmaya çalıştık. Merdivenden inerken duvarlara çarparak aşağıya indik. Evden çıktıktan sonra herhangi bir planımız yoktu. Sadece oradan çıkmayı düşündük çünkü sürekli artçılar devam ediyordu. Her şey düzeldikten sonra tabii ki memleketimize geri gitmek istiyoruz. Orada doğup büyümüşüz. İnanın ki çıkarken çok zorumuza gitti ama çocuklarımız çok etkilendi. 3 gün ben abim, eşim, yengem ve 4 çocuk arabada yattık. Çocukların psikolojisi bozuldu arabada. Çocuklar hastalanmasın diye çıkmaya karar verdik.” Dedi.
         “Tüm şehrin yıkıldığını gördük”
         Ailesini almaya gittiğinde evlerinin paramparça olduğu ancak yıkılmadığını ailesinin sağ sağlim kurtulduklarını belirten (41) Metin Özbek, bütün binaların hasarlı olduğunu gözyaşlarının hiç dinmediğini belirtti.
         Özbek, “Ben İstanbul'daydım. Orada çalışıyordum. Sabah büyük bir kargaşayla uyandım ve depremi öğrendim. Elim ayağım kesildi. Benim ailem en üst kattaydı apartmanda, apartman da çok sağlam değildi. Allah'a şükür dışarı çıkmayı başardılar. Ev paramparça oldu ama yıkılmadı. Durum gerçekten çok kötü orada, adeta bir kıyamet gibi. Tüm şehrin yıkıldığını gördük, resmen kıyamet gibiydi. Bütün binalar neredeyse hasarlıydı. Gözyaşımız hiç dinmedi orada. 3 gün kaldık orada ve halen o manzaranın etkisindeyiz. Büyük bir kayıp, bir şehri, insanları kaybettik. Burada sağ olsun bizimle herkes ilgilendi. Her türlü ihtiyacımızı karşıladılar. Devletimiz var olsun. Burada komşular gelip ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Köy halkı da çok misafirperver. Aynı gün gelip sahip çıktılar. Bize evini açan beyefendiyi açıkçası tanımıyorum. Kendisi AFAD'tan arkadaşları aramış, 'evimi açabilirim' demiş. Biz de normalde otelde kalıyorduk. Biz çocuklu aileyiz diye köye yerleşmek isteyip istemediğimizi sordu. Biz de olur dedik ve buraya geldik.” Şeklinde konuştu.

         Hatay’dan gelen ve otelde kalan depremzede aileye evini açan Yenikadın Köyünde yaşayan Mücahit Kurtulmuş, “3-4 tane dairesi olanlara sözüm 1 dakika da hepsi yok olup gider, kimse malına güvenmesin mülk yalnızca Allah’ındır biz emanetçiyiz. Bu zor günde herkes evini paylaşmalı hepimiz kardeşiz Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Kurtulanlara da çok geçmiş olsun rabbim onlara hidayet nasip etsin.” İfadelerine kullandı.
Doğukan Vurgun