AVM'ler kapılarını açtı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen yeni tip koronavirüs(Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezleri yeniden kapılarını açtı. Edirne'deki AVM'lere giriş ve çıkışlarda her türlü önlem alındı ve hazırlıklar yapıldı. İhtiyaçları biriken vatandaşlar alışveriş yapmak için AVM'lerin yolunu tuttu.

AVM'ler kapılarını açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Maskesi olmayan içeriye alınmıyor"

AVM'ye girişte bariyerli önlem alınırken maskesi olmayanlar içeriye alınmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı AVM'lere girişte vatandaşların ateşi ölçülüyor ve çantasını X-Ray cihazından geçirmek istemeyen vatandaşlar güvenlik ekipleri tarafından sosyal mesafe çerçevesinde kontrol ediliyor.

Açılışın ilk günü olduğu için birçok mağaza kapılarını açmazken, açık olanlarda ise gerekli kontroller yapıldı ve önlem alındı.

Edirne'deki AVM'lerde yoğunluk oluşmadı. Yığışmanın önüne geçmek amacıyla sosyal mesafe kuralına dikkat çekilerek AVM'ye giriş ve çıkışlar farklı kapılardan yapıldı.

Bilgilendirme panolarının asıldığı AVM'de, güvenlik ekipleri vatandaşlara maske takmaları ve hijyen konusunda uyarıda bulunuyor. Ayrıca AVM içerisinde hijyen noktalarının oluşturulduğu görüldü.

Gün boyu polis ve zabıta ekipleri AVM'de dolaşarak denetim yaptı.

Özlem Ceylan