Araç sahiplerinin kış bakımında dikkat etmesi gerekenler

Sürücüler kış hazırlığına başladı. Araçlarına kış bakımı yaptıracak olan sürücülerin dikkat etmesi gerekenleri oto yetkili servis sahibi Aydın Üşenti anlattı. Üşenti, merdiven altı üretim yağ ve araç parçalarından kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu.

Araç sahiplerinin kış bakımında dikkat etmesi gerekenler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son Bahar’ın sonuna geldiğimiz bu günlerde, sürücüler araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmek için hazırlıklara başlıyor. Kış bakımı, araçların güvenliğini artırmak ve olumsuz hava koşullarına karşı önlem almak amacıyla oldukça önemli.

Kış bakımı aşamaları arasında lastik değişimi ve diş derinliği kontrolü, antifriz seviyelerinin gözden geçirilmesi, akü durumunun kontrol edilmesi ve yağ seviyelerinin denetlenmesi yer alıyor. Ayrıca, sileceklerin durumu, ısıtma sistemi ve iç mekân ısınmasını sağlayan sistemler de gözden geçirilerek araçlar kışa hazırlanıyor.

Kış bakımı, sürücülerin kar, buz, sulu yollar ve düşük sıcaklıklara karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlıyor. Uzmanlar, bu bakımların erken dönemde yapılmasını ve kış şartlarına uygun lastiklerin kullanılmasını öneriyor. Araç bakımlarını düzenli yaptıran sürücüler güvenli bir şekilde kışın yollarda seyahat edebiliyor.

Oto yetkili servis sahibi Aydın Üşenti, araçların kış bakımlarıyla ilgili önemli noktaları paylaştı.

Üşenti, kış bakımında öncelikli olarak antifriz kontrolünün yapıldığını belirtti.

Araçlara mutlak suretli düzenli şekilde bakım yapılması gerektiğini vurgulayan Üşenti, “Yağ bakımı mutlaka olması gerekiyor. Araç yağı her yıl kilometreye uymaksızın değişmesi gerekiyor. Vatandaşlar, araç sahipleri merdiven altı üretim yağ ve antifrizleri cam sille geçiş sularına yöneliyor. Biz bunları kesinlikle önermiyoruz. Ucuz etin yahnisi pek olur diye bir atasözümüz var. Merdiven altı ürünlere yönelmek sonradan daha büyük maliyet olarak yansıyor aslında araç sahiplerine. Bilinçli servislerde bakımlarını yaptırdıkları zaman yağlarını, filtrelerini bilinçli servislerde, yetkili servislerde, sanayi içinde güvenilir ustaları yaptırdıkları sürece bir sorun yaşamazlar. Yağlardan, antifrizlerden, cam sularından bir problem yaşayacaklarını zannetmiyorum. Ama merdiven altı çok yaygın olduğu için günümüzde bunlara da dikkat edilmesi gerekiyor. Yağ bidonlarının hepsinde barkod numaraları var. Bu barkod numaralarına dikkat edilmesi gerekiyor.” Dedi.

Merdiven altı üretimle yapılan yağların bidon üzerindeki QR kodla anlaşılabileceğini ifade eden Üşenti, orijinal yağlarda QR kodun okutulduğunda fabrika ve bant verilerinin belli olduğunu iletti.

Üşenti, kış lastiği uygulamasının binek otomobillerde zorunlu olmadığını fakat düzenli araç kullanan veya uzun yol yapanların mutlaka kış lastiği taktırması gerektiğini aktardı.

Araç filtrelerinin önemine değinen Üşenti, “Düzenli bakımlarda filtreler mutlaka değişiyor. İçeride kabin filtresi dediğimiz polen filtrelerimiz var. Bunların mutlaka sağlığımız açısından da değişmesi gerekiyor. Tasarrufu için yakıt filtreleri ve hava sistem filtreleri tasarruf bakımından önemli parçalar. Yakıt tasarrufu ve motorun performanslı şekilde kullanımı için bunlarda mutlaka değiştirilmeli.” Dedi. Doğukan Vurgun