Samsun'a taşınan Ata toprağı Edirne'ye ulaştı

Selanik'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evden alınan toprak Samsun'a ulaştırılmak üzere Türkiye'ye bisikletçilerce getirildi.

Samsun'a taşınan Ata toprağı Edirne'ye ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de İpsala Sınır Kapısında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Selanik'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evden alınan toprak Samsun'a ulaştırılmak üzere Türkiye’ye Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyelerince getirildi.

Toprak Türk Bayrağı’na sarılı bir şekilde Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna'ya teslim edildi.

KARDEF Başkanı Salih Meriç, projeyi 2019’dan bu yana devam ettirdiklerini söyledi.

Ata toprağının Selanik’ten alınarak 14 il ve 1350 kilometre yol kat edeceğini belirten Meriç, “Bundan 4 gün önce Selanik'teki Atatürk Evi'ne gittik, sayın başkonsolosumuzdan aldığımız Türk bayrağı ve Ata toprağını yola çıkarttık. Batı Trakyalı ROBİS Bisiklet Kulübü üyesi bisikletçiler bugünkü etabı tamamlayarak Edirneli sporculara İpsala Sınır Kapısı'nda toprak ve bayrağı takdim ettiler." dedi.

ROBİS üyesi Ali Kayrak ise Ata toprağını taşımaktan onur duyduğunu belirtti.

Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna da toprağı teslim alarak Samsun’a doğru devam edilecek yolcuğun İpsala Sınır Kapısı’ndan başlayacağını ifade etti ve şunları kaydetti:

“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet sporcuları olarak Edirne etabını gerçekleştireceğiz. 40 kilometrelik bir mesafemiz var Tekirdağ il sınırına kadar. Akabinde toprağı Tekirdağlı bisiklet sporcularına teslim edeceğiz. Selanik'te başlayan tur 19 Mayıs'ta Samsun'da son bulacak. Her il kendi bisiklet sporcularıyla tura katılacak. Biz de bu onurlu turda yerimizi aldık."

Zorlutuna ve 4 bisikletçi konuşmaların ardından Samsun’a doğru yola çıktı.

Doğukan Vurgun