Almanya'da yaşayan gurbetçiler, topladığı yardımları Edirne'ye getirdi

Almanya'da yaşayan gurbetçiler, depremzedeler için tek yürek oldu. Battaniyeden, kıyafete, bebek eşyasından, gıdaya kadar birçok ihtiyacın karşılanmasına destek olmak amacıyla topladıkları yardım malzemelerini Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım merkezine getirdi.

Almanya'da yaşayan gurbetçiler, topladığı yardımları Edirne'ye getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'yi yasan boğan ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde etkili olan yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine yurt dışında yaşayan Türklerden de destek geliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye'nin çeşitli noktalarında yardım seferberliği başlatıldı. Bu çerçevede Edirne'de valilik öncülüğünde başlatılan yardım kampanyaları kentteki vatandaşların yanı sıra yurt dışında yaşayan vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçiler de depremzedelere ulaştırılmak üzere topladıkları yardımları Edirne'deki Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki toplama merkezine getiriyor. 

Almanya'nın Stuttgart kentinden gelen Mehmet Çelik, yurt dışında yaşayan gurbetçiler olarak depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmek için bir araya geldiklerini ve toplanan yardımları Edirne'ye ulaştırdıklarını aktardı.

Yardımları topladıktan sonra yola çıktıklarını söyleyen Çelik, Çocuk bezi, hijyen malzemesi, battaniye ve gıda ürünü getirdiklerini ifade etti.

Özlem Ceylan