Depremde hayatını kaybeden polis memuru ve kızı son yolculuğuna uğurlandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde Hatay ilinde göçük altında kalarak ailesi ile birlikte hayatını kaybeden Edirneli Polis Memuru Nebibe Esen ve kızı Tuğba Gülser Esen'in cenazeleri Havsa İlçesi'ne bağlı Osmanlı Köyü'nde toprağa verildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Depremde hayatını kaybeden polis memuru ve kızı son yolculuğuna uğurlandı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem bölgelerinden acı haberler gelmeye devam ediyor. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Edirneli Polis Memuru Nebibe Esen, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde Polis Memuru Eşi Sedat Esen ve Kızı Tuğba Gülser Esen Hatay ilinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Polis Memuru Nebibe Esen ve kızı Tuğba Gülser Esen'in vefatı Edirnelileri ve meslektaşlarını yasa boğdu.

Hatay ilinde göçük altında kalarak hayatını kaybeden Polis Memuru Nebibe Esen ve kızı Tuğba Gülser Esen'in cenazeleri yakınları tarafından Edirne'nin Havsa İlçesi'ne getirildi. Esen ailesi için Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi.

Polis Memuru Nebibe Esen ve kızı Tuğba Gülser Esen'in cenazeleri öğle Namazı'na müteakip kılınan cenaze Namazı'nın ardından polis mangası eşliğinde gözyaşlarıyla Osmanlı Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Yaraların sarılması için özverili şekilde var gücümüzle çalışmaktayız"

Havsa Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen cenaze töreninde konuşan Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, “Birçok canımızın kaybına neden olan tarihin en büyük deprem felaketi milletimizde büyük bir üzüntü yaratmıştır. Bizlerde depremzede vatandaşlarımıza destek olmak yaralarını sarmak için devletimizin diğer kurumları gibi özverili şekilde var gücümüzle çalışmaktayız. Emniyet teşkilatı olarak deprem bölgelerindeki arama kurtarma ekiplerine yardım etmek üzere personel ve ekipman desteği sağlamakla birlikte ilk günden bu yana tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz. Şimdi tek vücut tek yürek halinde birlik olma vaktidir. Unutulmamalıdır ki biz birlikte güçlüyüz. Bugün burada meydana gelen depremden etkilenen illerimizden Hatay’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden polis memuru Nebibe Esen’i ve kızı Tuğba Gülser Esen’i ebediyete uğurlamak için toplandık. Çok üzgünüz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Cenaze törenine ailenin yakınları, Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, emniyet teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Doğukan Vurgun