Sınır kapılarında oy verme işlemi sürüyor

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, Edirne'deki sınır kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanmaya devam ediyor.

Sınır kapılarında oy verme işlemi sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanılacak gümrük kapılarını belirlemişti. Edirne'deki sınır kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanmaya devam ediyor. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar gümrük kapılarında tatil günleri dâhil 24 saat süreyle oy kullanılabilecek.

Oy kullanma işlemi için Trakya’daki 5 sınır kapısına sandıklar kuruldu. Kurulan sandıklardan 3 tanesi ise Kapıkule Sınır Kapısı’nda yer alıyor. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda giriş – çıkış ve biri de tren garında olmak üzere 3 sandık kuruldu. Trakya’da Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapılarına kurulan sandıklarda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar oy kullanabiliyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda oy kullanan 18 yaşındaki Mesut Arslan, ilk kez oy kullandığını ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Arslan, Bulgaristan’dan Edirne’ye ailesi ile gezmeye geldiğini söyledi ve şunları kaydetti:

“İlk kez oy kullanmak heyecanlı, içimde bir mutluluk var. Herkes oyunu kullansın. Sonuçta bir oy bir oydur. Kim kazanırsa hakkıyla kazanır umarım. Oy kullanma peronundaki sandık görevlileri bizlere çok yardımcı oldu. İlk kez oy kullandığım için bana işlemlerin nasıl yapılması gerektiğini anlattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diliyorum”

Anne Sevcan Arslan da oğlunun ilk kez oy kullandığını belirtti ve heyecanlı olduklarını ifade etti.

Kendisinin de oy kullandığını aktaran Sevcan Arslan, “İlk kez oy kullanan oğlum da çok heyecanlı. Oğlum yol boyunca nasıl olacak, nasıl bitecek bunları sordu bana anlattık. Burada da yardımcı oldular sağ olsunlar. Hayırlısı olsun." Diye konuştu.

Anne ve oğlu oy kullanma işlemlerinin ardından birbirlerine sarılarak tebrik etti.

Fransa yaşayan Hasan Hüseyin Bal ise Türkiye’ye ailesiyle beraber tatil için geldiğini söyledi.

Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Bal, ülkenin kalkınması için herkesin oy kullanması gerektiğini dile getirdi ve tüm gurbetçileri oy kullanmaya davet etti.

Doğukan Vurgun