Akdağ, 8. Uluslararası Edirne Maratonu'na destek çağrısı yaptı

16 Temmuz 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Edirne Maratonu'na Edirnelilerin daha fazla destek vermesi gerektiğini söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, bu organizasyonu sürdürme kararlılığında olduklarını ifade etti.

Akdağ, 8. Uluslararası Edirne Maratonu'na destek çağrısı yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Temmuz tarihinde okullar kapalı olduğu için Milli Eğitim işbirliğiyle gerçekleştirecekleri çocuk koşusunun iptal edildiğini belirten Akdağ,  Sporcuların konaklamaları ile ilgili de şehirdeki yoğunluğu göz önüne alarak planlama yaptıklarını söyledi.

Atatürk Anıtı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile koordine halinde bütün sporculara kredi yurtlar ait öğrenci yurtlarında konaklama imkanı sunulduğunu dile getirdi.

Şehrin gurbetçi yoğunluğundan dolayı sporcular açısından bir sorun olacağını düşünerek ona göre hareket ettiklerini belirten Akdağ,  bu sorunu da çözmüş olduklarını ifade etti.

"Çok zor şartlarda bu işi gerçekleştiriyoruz"

Cumhuriyetin 100. Yılı maratonu ve bu coşkuyu bütün sporcularla Edirne'de yaşamak istediklerini söyleyen Akdağ, "Atatürk Anıtı'nda bu açıklamayı yapmamızın nedeni şudur. Edirne maratonu 2023 yılında takvime çıktığı zaman Anıtkabir'e bir ziyarette bulunarak, bu Cumhuriyeti bize emanet edenlere olan minnet borcumuzu Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen gerçekleştireceğimiz bu maraton onla şükranlarımızı sunmak adına böyle bir farkındalık belirlemiştik.  Çok zor şartlarda bu işi gerçekleştiriyoruz ama Cumhuriyet bizim önemli değerimiz ve verdiğimiz sözün arkasındayız. Cumhuriyetin 100. Yılı maratonunu Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir şekilde Edirne'de tüm sporseverlerle katılımcılarla gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Sürdürülebilir olması için herkesin duyarlılık göstermesi gerek"

Deprem felaketinin ardından sponsorluk konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Akdağ, "Biz kararlıyız. Bunu gerçekleştireceğiz, ama bu şehrin ve Türkiye'nin etkinliği uluslararası takvimdeki bir etkinlikten bahsediyoruz. Şehrin bileşenlerinin bu organizasyona katkı sunmasını istiyoruz. Bunun sürdürülebilir olması için esnafın, meslek odalarının şehri yönetenlerin buna daha duyarlılık göstermesi gerekiyor. Çünkü biz şöyle düşünüyoruz, bir şehirde bir ilde bu tür organizasyonlar yapılıyorsa hem şehrin bir spor geçmişi anlamında birikimi oluşuyor hem de o şehrin gelişmişliğini de bir göstergesidir" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan