Pehlivan kayıtları başladı

Edirne'de 662'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivan kayıtları Mimar Sinan Spor Salonu'nda başladı.

Pehlivan kayıtları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 662'inci Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde dualı çayıra çıkmak isteyen pehlivanlar kayıt yaptırmaya başladı. Pehlivanlar tartıya çıkıp 14 farklı boydan hangisinde güreşecekleri belirleniyor. Bu yıl 2 bin 500’e yakın pehlivanının kayıt yaptırması bekleniyor.

Farklı illerden güreşlere katılmak için Edirne'ye gelen pehlivanların, Mimar Sinan Spor Salonu'nda hazırlanan platformda kayıtları alınmaya devam ediyor. Kayıt işlemleri sırasında tartılan pehlivanların güreşeceği boyları belirleniyor.

Sporcular ayrıca karşılaşacağı rakibini seçmek için kura çekiyor. Kuranın ardından pehlivanlara numara veriliyor.

Pehlivanların tartı ve kayıt işlemleri, yarın mesai saati bitimine kadar devam edecek.

“2 bin 500 itibariyle güreşçinin katılacağını ve rekor olacağını düşünüyoruz”

Merkez Hakem Komitesi Başkan Vekili Servet Yıldız, kayıtların bugün itibariyle başladığını söyledi.

Çevrimiçi kayıtların 5 Temmuz Çarşamba 18.00’a kadar süreceğini hatırlatan Yıldız, “Bugün itibariyle 2 bin 500 itibariyle güreşçinin katılacağını ve rekor olacağını düşünüyoruz. Bu da lig güreşlerinden dolayı kaynaklanan yeni bir statü bir sistem yapıldı. Bu yağlı güreş liginin güreşlere biraz daha heyecan kattığını görüyoruz. Bu katılım bundan da kaynaklı. 662’inci Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin daha başarılı olacağına inanıyoruz. Güreşçi kardeşlerimiz gelmeye başladılar. Bugün boy ayrımları yapılıyor. Başaltı, büyük orta, küçük orta, deste minik boylarına kadar bu şekilde bir çalışma yapıyoruz. Akşam 18.00’de sistem kayıtlarımız sona erecek. Bunu da herkesin bilmesinde fayda var. Yarın kayıt yapılamıyor. Bugün saat 18.00’a kadar kaydolmaları gerekli ve ondan sonra kuraları çekiliyor. Cuma günü saat 09.00’da minik bir boyla başlıyoruz.” Dedi.

Çevrimiçi kayıt sistemini anlatan Yıldız, “tggf.gov.tr internet sitesi üzerinden sisteme kayıtlarla birlikte giriyorlar. Hem elle hem de barkod okutmasıyla birlikte giriyorlar. Biz burada bunları check ediyoruz. Otomatik olarak kuralar sistemden çekiliyor. Biz burada bunların gelip gelmediğini kontrol ediyoruz. Katılmış mı katılmamış mı bunu check ediyoruz ondan sonra devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Doğukan Vurgun