Aile Okulu Projesi Edirne'deki Okullarda Başarıyla Uygulanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen Aile Okulu Projesi ile gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretinin açığa çıkarılması hedefleniyor.

Aile Okulu Projesi Edirne'deki Okullarda Başarıyla Uygulanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Projeyle ailelere "sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite" olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor. Proje başlangıcında her okuldan öğretmenlerimize eğitici eğitimi verildi. Eğitici eğitimi gören öğretmenlerimiz de aldıkları eğitimler çerçevesinde okullarındaki velilere eğitimler veriliyor.

Aile Okulu Projesi kapsamında Edirne geneli okullarda yürütülen çalışmalar doğrultusunda, eğitim verilen velilere; aile içinde sorunlarla başa çıkma gücünün artırılması amacıyla "Çatışma ve stres yönetimi"  hem anne babaların hem çocukların sosyal hayatlarını etkilemeden gerçek yaşamda güvenli bir şeklide nasıl çevrim içi olabilecekleri konusunda "Bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, zararlı alışkanlıklarla başa çıkabilmek, bedenen ve ruhen sağlıklı bir yaşam sürmek için yol gösterme amacıyla "Bağımlılıkla mücadele" eğitimleri verilmiştir ve verilmeye devam edilecek.

Ayrıca çocukların kendi aralarındaki ve ebeveynleriyle ilişkisinin derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi "Sosyal duygusal beceri gelişimi" dersinde verilen bilgilerle desteklenerek çocukların kendi yaşıtlarıyla iletişimini kolaylaştırmaya yönelik "Akran ilişkileri "ve maneviyatın pekiştirilmesine yardımcı olmaya yönelik  "Ahlaki gelişim" dersleri verildi.

Okullar bünyesinde sürdürülen eğitimlerde ebeveynlerin öğrencileri ile sağlıklı iletişim kurabilmesi ve çocuklara yönelik düzenli beslenmeyi teşvik etmek amacıyla ''Sağlıklı Beslenmek, Fiziksel Aktiviteler'' dersi velilere aktarılıyor.

Proje çerçevesinde eğitici eğitimi gören 225 öğretmen tarafından il genelinde okullarda 4 bin 495 veliye eğitim verildi.

Haber Merkezi