9'uncu Uluslararası Edirne Maratonu kayıtları 1 Ocak'ta başlayacak

9'uncu Uluslararası Edirne Maratonu'nun tarihi Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 21 Nisan 2024 olarak belirlendi. Düzenlediği toplantı ile açıklamada bulunan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, kayıtların 01 Ocak 2024 itibariyle başlayacağını duyurdu.

9'uncu Uluslararası Edirne Maratonu kayıtları 1 Ocak'ta başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun yapılacağı tarih belli oldu. Kentteki Aliba Otel'de düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, maraton tarihinin Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2024 takviminde 21 Nisan olarak belirlendiğini belirtti.

Düzenlenen toplantıya Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Başkan Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Genel Sekreter Oğuz Barış Elpençe, Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Dağlar, Teknik Komite Muammer Mırsal, Komite Üyesi Tasarımcı Zehra Er katıldı.

Toplantıda Irak'ın Kuzeyindeki hain saldırıda şehit düşen 12 şehit de unutulmadı. Açıklama öncesi tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun Selimiye Meydanı’nda yapılmasını istediğini belirten Akdağ, bu yıl maratondan bir gün önce Meriç Nehri’nde deniz feneri şenliği yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

"Organizasyonumuz geleneksel oldu"

8’nci Edirne Maratonunu Cumhuriyetin 100’ncü yılına özgü gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akdağ, 9’uncu Edirne Maratonu için hazırlıklara başladıklarını ve 01 Ocak itibariyle de kayıtların başlayacağını duyurdu.

Organizasyonun geleneksel olduğunu ve şehrin bileşenleri ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Akdağ, "Bu yıl farklı bir formatımız var, görüşmelerimiz devam ediyor. Valiliğimiz bünyesinde bir Balkan Platformu oluşturuldu. Bu platform kapsamında biz de 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nu bu kapsamda geliştireceğiz. Balkanlarda biraz daha yoğun çalışarak, Balkanlardan daha fazla sporcunun katılmasını sağlayacağız. Ülkemiz acısından spor organizasyonları git gide anlamlı hale geliyor. Bu tür organizasyonlar her geçen gün ilham kaynağı oluyor. Bizim tek temennimiz Trakya Bölgesinde bu organizasyonu yapan bir amatör spor kulübü olarak; bölgemizdeki kentlere ilham kaynağı olup, onların da bizden ilham alıp yaygınlaştırmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Şehrin ekonomisi ve turizmine de katkı sağlıyoruz"

Bu tür organizasyonların aynı zamanda spor turizmi olduğunu belirten Akdağ,  "Bizler şehrin ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Doğal olarak ta şehirden, iş insanlarından ve esnaflardan bu organizasyona katkı sağlamasını istiyoruz. Katkı sağlamak sadece ekonomik anlamda bahsetmiyorum. Gelen sporcuları iyi ağırlarsak bu da bir katkıdır. Buradan her mutlu ayrılan bir insan, Edirne’nin tanıtımı için bir paylaşımda bulunuyor. O yüzden her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Maratonu 2 yıldır Karaağaç’taki Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akdağ, bu yıl etkinliğin yeniden Selimiye Meydanı'nda yapılmasının planlandığını aktardı.

Maratondan bir gün önce deniz fener şenliği yapmak istediklerini belirten Akdağ, "Maratona katılan sporcular ve halkın  Meriç Nehri’nde mumları yakarak yeni yıldan beklentilerini ifade edeceği bir etkinlik planlıyoruz. Bu etkinliğin çok güzel olacağına inanıyorum. Meriç Nehri’nde güzel bir görsel şölen oluşturacak” dedi.

Tasarımlar hakkında açıklamada bulunan Komite Üyesi ve Tasarımcı Zehra Er, her yıl olduğu gibi bu yıl da maratonun tişörtleri, çantaları ve madalyalarının tasarımlarını en iyi şekilde hazırlayacaklarını aktardı.

Başkan Yardımcısı ve sponsor Hikmet Yıldırım, bu maratona sponsor olmanın gurunu yaşadıklarını söyledi.

Derneğin genel sekreteri Oğuz Barış Erpençe, Maratonun Trakya’nın en önemli organizasyonu olduğunu ve Edirne Valisi Yunus Sezer'in de bu maratonu desteklediğini ifade etti.

Maraton hazırlıklarının başladığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Dağlar, yeni yılda yeni proje ve çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

7’den 77’ye herkesin sporu sevmesini arzu ettiğini söyleyen Teknik Komiye Sorumlusu Muammer Mırsal, bu organizasyonun bölgeye büyük katkı sağladığını belirtti.

İpek Esma Çeşme