Trakya Kariyer Fuarı'na katılan iş insanları, mesleki tecrübelerini anlattı

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle gerçekleştirilen Trakya Kariyer Fuarı'na katılan iş insanları, mesleki tecrübelerini anlatarak öğrencilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

Trakya Kariyer Fuarı'na katılan iş insanları, mesleki tecrübelerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş insanları ile öğrencileri buluşturan Trakya Kariyer Fuarı ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın son gününde, Türkiye'nin önde gelen firmalarının yönetim kurulu başkanları öğrencilerle buluşarak kendi alanlarında yapabilecekleri atılımlarla ilgili bilgi verdi.

Kendi yaşamlarından örnekler vererek şirketlerinin kuruluş hikayesini anlatan tanınmış iş insanları, hem öğrencilerin sorularını yanıtladı hem de geleceğe yönelik tavsiyelerde bulunarak iyi bir kariyer için çalışmak ve çaba göstermek gerektiğini belirttiler.

İlk olarak yaptığı sunum ile öğrencileri bilgilendiren ve tavsiyelerde bulunan Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Çebi Karahan, teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş yaşamının seyrinin de değiştiğine değindi.

Dijital çağın da beraberinde getirdiği yeniliklerle birlikte çağın gereklerine uygun iş modelleri ve departmanlar kurulduğunu söyleyen Karahan,  dijital dönüşümle birlikte ticaretin yapısının da değiştiğine vurgu yaptı.

"Dünyada ticarette sınırlar çoktan kalktı"

Dünyada ticarette sınırların çoktan kalktığını ve gümrük vergilerinin ödendiği sürece her ülkeye ürün gönderilebildiğini ifade eden Karahan, "Teknoloji çok hızlı geliştiği için her şey de çok hızlı dijitalleşiyor. Türkiye'de ürettiğin bir ürünü diğer ülkelere gönderebilmen için bu sistemin içinde olman gerekiyor. Dijital çağın gerekliliklerini yakalaman gerekiyor. Bu yüzden teknolojiye ve dijital çağa uyum sağlamak oldukça önemli bir konudur" dedi.

Yabancı dil bilmenin önemine de dikkat çeken Karahan, yazılım ve yapay zeka alanında kendilerini geliştirmeleri konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgün, ETİ Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı ve Volta Motor kurucusu Mustafa İnci de fuarda yaptığı konuşmada kendi yaşamlarından ve tecrübelerinden de örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere kendilerine hedef koymaları konusunda tavsiyelerde bulunan iş insanları,  kariyeri belirleyen konunun başında hedef belirlemenin geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuara katılan ve tecrübelerini paylaşan iş insanlarına hediye takdim etti.

 

"Buradan bir ders çıkartmamız gerekiyor"

Öğrencilerle mesleki tecrübelerini paylaşan iş insanlarına teşekkür eden Vali Sezer, "Fuara katılan iş insanları öğrencilere önemli bilgiler vererek geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. Tüm konuşmacılarımız ülkemizde örnek fabrikalar kurmuş, ülkemizin gurur duyduğu markalar oluşturmuşlar. Ülkemiz adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan bir ders çıkartmamız gerekiyor. Hepsinin hayat hikayesi zorluklarla başlıyor ve emekle devam ediyor. Çalışmak her şeyin başlangıcı. Samimiyet ve dürüstlük başlangıcın devamını sağlayan yegane unsur" ifadelerine yer verdi.  Doğukan Vurgun