9 günlük tatilin banka ve postanede yoğunluk yaşandı

9 günlük Kurban Bayramı tatili ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sonrası haftanın ilk günü cadde ve sokaklar ile banka-PTT önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

9 günlük tatilin banka ve postanede yoğunluk yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı dolayısıyla uygulanan 9 günlük tatilin sona ermesinin ardından Edirne’de kalabalık görüntüler oluştu. Tatili fırsat bilip yazlığa ya da tatile giden vatandaşlar geriye döndüklerinde ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı ve pazarın yolunu tuttu.

Kurban Bayramı tatili ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün aynı döneme rastlamasına bağlı olarak birçok vatandaşın tatile çıkması nedeniyle cadde ve sokaklar boş kalmıştı. Tatilin sona ermesinin ardından cadde ve sokaklarda yeniden hareketlilik yaşandı.

İhtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkan vatandaşlar banka, ATM ve postanelerde yoğunluk oluşturdu. Edirne’nin en işlek noktalarından olan Saraçlar Caddesi’nde de hareketlilik yaşandı.

“Hareketlilik yeniden başladı”

Bayram dolayısıyla uygulanan tatilde birçok vatandaşın tatile gitmesine bağlı olarak cadde ve sokakların boş kaldığını söyleyen Gülcan Çule, “Hafta başı herkes iş başı yaptı. Bankalar, posta ve ATM önlerinde sıra oluştuğunu gördük. Hareketlilik yeniden başladı. İnsanlar hem ödemelerini yapmak hem de ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya ve pazara çıktı. Edirne zaten yazın genelde okullar kapandıktan sonra ailelerin ve öğrencilerin tatile gitmesi sonrası boş kalıyor. Bu sıralar hem gurbetçi yoğunluğundan, hem de genel olarak tatil dönüşü olduğu için bir hareketlilik yaşandığını görüyoruz” dedi.

Özlem Ceylan