Pazaryerlerinde kışlık alışveriş telaşı başladı

Edirne'de yaz sebze ve meyvelerini kışın da tüketmek isteyen vatandaşlar, kurutma, konserve ve turşu yapmak için pazarın yolunu tuttu.

Pazaryerlerinde kışlık alışveriş telaşı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarındaki tezgâhlar yerli ürünlerle şenlenirken, vatandaşlar ise kışlık hazırlık yapmak ve dolaplarında derin dondurucuya koymak için domates, patlıcan, bezelye gibi yerli ürünlere yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlar buzdolabında saklamak, turşuluk ve konservelik sebzeler almak için halk pazarlarında tatlı bir telaşa girişti. Kışlık ihtiyacını gidermek için pazarlara giden vatandaşlar, ihtiyaçları ve bütçeleri doğrultusunda alışveriş yapıyorlar. Pazarda vatandaşlar en çok salçalık biber, domates, turşuluk kornişon salatalık, bezelye ve barbunyayı tercih ediyorlar.

Pazar tezgâhlarındaki yerini alan Çanakkale yerli domatesi 10 liradan tezgâhları süslerken sezon sonuna doğru fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Yaz sonuna doğru belli ürünlerin fiyatlarında düşme yaşanabildiğini belirten Pazar esnafı, fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın ettiğini ve kendileri seçerek istediği kadar aldığını aktardı.

‘Metrobüs gibi dolu! Bezelye’ ilgi çekiyor

Sabahın erken saatlerinden itibaren ürünlerini tezgâhlara yerleştiren Pazar esnafı, ürünlerini satışa sunarken birbirinden farklı yazılar yazarak görücüye çıkarıyor. Bunlardan birisi de en çok tercih edilen ürünler arasında yer alan bezelye oldu. Pazar tezgâhında yerini alan yerli bezelyenin üzerine asılan ‘Metrobüs gibi dolu! Bezelye’ yazısı da vatandaşların ilgisini çekiyor. Kışın kullanmak üzere kilolarca bezelye alıp buzluğuna dolduran vatandaşlar ise fiyatların daha fazla düşmesini beklediklerini ifade etti.

Bu hafta pazar tezgâhlarında domates 10, kiraz 20, salatalık 10, şeftali 10, patlıcan 15, taze fasulye 15, biber 15, taze bezelye 20, kabak 10, patates 10, marul 8-10, kabak 5 liradan satışa sunuluyor.

Özlem Ceylan