8'inci Uluslararası Edirne Maratonu 4 Haziran'a ertelendi

Edirne'de bu yıl 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan 8. Uluslararası Edirne Maratonu federasyon takviminde de güncelleme yapılarak 4 Haziran 2023'e ertelendi.

8'inci Uluslararası Edirne Maratonu 4 Haziran'a ertelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, kentteki bir otelin toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek maratona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Federasyon takviminde de güncelleme yapıldığını ve maratonu 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirme kararı aldıklarını belirten Akdağ, Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla yarışın çok daha önemli ve anlamlı olacağını ifade etti.

8. Uluslararası Edirne Maratonunun daha önce 14 Mayıs olarak belirlendiğini ve o tarihte yapılacak seçimler nedeniyle güncelleme yaptıklarını dile getiren Akdağ, Maratonu, takvimdeki koşulları göz önünde bulundurarak Haziran ayında yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılına, ülkeye ve şehre yakışır bir şekilde bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde başarıyla gerçekleştireceklerini belirten Akdağ, bu organizasyona katılan tüm sporcuların bu coşkuyu yaşamasını hedeflediklerini dile getirdi.

Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki inşaat çalışmaları nedeniyle parkurda da güncelleme yapılabileceğini duyuran Akdağ, çalışmaların Mart ayında tamamlanması halinde yeni yol üzerinden yeni bir güzergah oluşacağını aktardı.

Parkuru yeniden ölçtürüp tescilini yaptıracaklarını söyleyen Akdağ, eğer o sürece kadar Pazarkule Sınır Kapısı faaliyete geçmezse, organizasyonun var olan parkurda gerçekleşeceğine değindi.

maratona daha geniş bir katılım olması için ülke çapında bir tanıtım kampanyası yürütüldüğünü söyleyen  Derneğin genel sekreteri Ahmet Kadir Çakır,  sosyal medya ve yayın organlarında duyuru yapacaklarını aktardı.

Maratonun teknik komite sorumlusu Muammer Mirsal ise, hedeflerinde Edirne Yarı Maratonu vasıtasıyla vatandaşları spora teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Burcu Temel