7'den 70'de bağlama konseri ilgiyle izlendi

Edirne Halk Eğitimi Merkezi Bağlama ve Halk Müziği Kursu kursiyerlerinin hazırlamış olduğu yıl sonu konseri yoğun katılımla gerçekleştirildi. 7'den 70'e kadar toplamda 60 kursiyerin yer aldığı konser, izleyicilerden tam not aldı.

7'den 70'de bağlama konseri ilgiyle izlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konser iki bölümden oluştu. İlk bölümde Şef Yaşar Özel eşliğinde sahne alan bağlama kursu kursiyerleri, kulakların pasını sildi. Kursiyerler konser sonunda ayakta alkışlandı. Türkülerle katılımcılara bazen duygu dolu, bazen ise keyifli anlar yaşatan kursiyerler, tam not aldı.

Konserin ikinci bölümünde ise Bağlama Usta Öğreticisi Mustafa Dalgıç ve kursiyerler sahne aldı. Sahnedeki yerini alan kursiyerler, katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.

Konserde sahne alan minikler de bağlama çalarak kendilerine hayran bıraktı. Minik kursiyerler bağlama çalarken aileleri de şarkı ve türkülerle onlara eşlik etti. Katılımcılar da konseri telefonlarına kaydetti.

"7'den 70'e müzik şöleni yaşandı"

Böyle muhteşem bir konserde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Yayla, konserde anne baba ve çocukların birlikte çalıp söylediği adeta 7'den 70'e bir müzik şöleni yaşandığını ifade etti.

Bağlama Usta öğreticisi Mustafa Dalgıç, Şef Yaşar Özel ve kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür eden Yayla, başarılarının devamını dileyerek günün anısına plaket takdim etti.