'6'lı masa HDP ile ortağız diyemiyor'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada CHP'yi sert bir dille eleştiren Tercan, 'CHP'nin izlediği siyaset Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit ettiği bir gerçek. Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden bir parti gelinen aşamada ne yazık ki Atatürk'ün bütün ilkelerinden uzaklaşmış, başta PKK, FETÖ ve DHKPC olmak üzere pek çok terör örgütü ile aynı safta buluştuğunu hemen hemen aradan geçen her gün verilen faklı bir beyanat ve izledikleri siyaset ile gösteriyorlar.' Dedi.

'6'lı masa HDP ile ortağız diyemiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, CHP’nin izlediği siyasetin Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. CHP’yi sert sözlerle eleştiren Tercan, “Atatürk’ün bütün ilkelerinden uzaklaşmış, başta PKK, FETÖ ve DHKPC olmak üzere pek çok terör örgütü ile aynı safta buluştuğunu hemen hemen aradan geçen her gün verilen faklı bir beyanat ve izledikleri siyaset ile gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.

Bütün dünyanın enerji kriziyle boğuştuğunu belirten Tercan, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta Türkiye’nin iki tarafla da görüşmesinin dünya siyasetine örnek olduğunu aktardı.

Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya’yı belirli, makul şartlar ve ölçüler çerçevesinde buluşturduğunun altını çizen Tercan, konuya çözüm getirebilen tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. 

“6’lı masa HDP ile ortağız diyemiyor”

6’lı masa hakkındaki son gelişmeleri değerlendiren Tercan, “Zillet İttifakı olarak tanımladığımız partilerin tamamı aylardan beri bir araya geliyorlar. 6-7 tane buluşma gerçekleştirdiler. Hükümetimiz görevi başında vatandaşımızın yaşadığı her bir soruna çözüm bulma noktasında yüksek bir gayret gösterirken, bu zillet cephesi siyasi partilerin tamamı sağda solda açlık edebiyatı yaptılar. HDP ile birlikte giriştikleri bir ortaklık süreci var. Buna en başından beri bu siyasi partiyle ortağız diyemiyorlar. Bir büyükşehir belediye başkanı çıkıyor, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin başındaki isimle alakalı övgü dolu sözler söylüyor. Aynı isme İP’in başındaki hanımefendi, ‘kahvaltı masasında buluşmak bizi mutlu eder’ diyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ