2023 tatil rotasında en çok yurt dışı turlar tercih edildi

2023 sezonundaki seyahat eğilimleri, tatilcilerin gözde durakları ve turizmdeki trendlere ilişkin açıklamada bulunan Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, 2023 yılı gezilerinde ve yılbaşı tatil tercihlerinde en çok tercih edilenin yurt dışı konaklamalı turlar olduğunu söyledi.

2023 tatil rotasında en çok yurt dışı turlar tercih edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem sosyalleşmek , hem farklı bölgelerin kültürlerini gezip görmek amacıyla vatandaşlar çeşitli şehirler ve ülkelere gezmeye gidiyor. Tur şirketleri, yurt içi ve yurt dışına düzenlediği gezi turları ile vatandaşlarına hizmet sunuyor.  

 Bazı vatandaşlar günübirlik turları tercih ederken, bazıları ise tercihlerini konaklamalı turlardan yana kullanıyor. Yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleyen tur şirketleri, çeşitli kampanyalarla müşterilerin ilgisini çekiyor. 

Geçtiğimiz yıllarda yılbaşı kutlamaları için çoğunlukla Kocaeli, Kartepe ve Uludağ turlarının tercih edildiğini hatırlatan Edirneli Tur Şirketi İşletmecisi Özkan Akgül, 2023 yılında en çok yurt dışı konaklamalı turlara ağırlık verildiğini ifade etti.

"Bu sene yılbaşı tatil talepleri de hep yurt dışına oldu"

Bu yıl kar yağışının beklentileri karşılamadığını ve tatil tur rotalarının da değiştiğini söyleyen Akgül, "Bu sene kar düşmemesinden dolayı oralara da pek talep olmadı. En çok Romanya, Kısa Balkan turu, Pamporava, Bulgaristan, Yunanistan Kavala, Gümilcine, Selanik gibi yurt dışı turları çok ilgi gördü. Bu sene yılbaşı tatil talepleri de hep yurt dışına oldu. Bu yıl turizm rotası yurt dışından yanaydı" dedi.

"2023 yılında genel olarak iyi bir sezon geçirdik"

2023 yılında genel olarak iyi bir sezon geçirdiklerini söyleyen Akgül,  "Genel olarak işlerimiz iyi gitse de Kasım ayından sonra işler bıçak gibi kesti. Yılbaşına kısa süre kala her sektörde olduğu gibi bizde de bir hareketlilik oldu. Yılbaşını farklı ülke ve şehirlerde geçirmek isteyen vatandaşlar bu yıl da turlarımızı tercih etti. 2024 yılında da hem yurt içi hem de yurt dışı çeşitli turlar düzenlemeye devam edeceğiz. Gezi turlarına katılan vatandaşlar, hem sosyalleşmiş oluyor, hem yeni arkadaşlar ediniyor hem de farklı şehirlerin kültürleriyle tanışmış oluyorlar. Herkesin bütçesine uygun hem günübirlik, hem de konaklamalı turlarımız oluyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan