Mekke'nin Fethi ve Kudüs programı yoğun ilgi gördü

Edirne Valiliği himayelerinde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen 'Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi' programı yoğun ilgi gördü.

Mekke'nin Fethi ve Kudüs programı yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği himayelerinde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi. Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa katılan Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, burada bir konuşma yaptı. Mekke'nin fethinde münferit durumlar dışında kan dökülmediğini belirten Akkuş, Hazreti Muhammed'in önce gönülleri fethettiğine dikkat çekti.  

"Mekke de Kudüs de Müslümanlar için değerlidir"

Mekke'nin de Kudüs'ün de Müslümanlar için değerli olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini belirten Akkuş, "Mekkeliler 'bize ne yapacaksınız?' diye sorduğunda efendimiz hepsini serbest bırakmıştır. Fetih ruhu budur. Fetih ve işgal arasındaki fark budur. Fetih yaşatmak içindir, işgal öldürmek içindir. Fetih ihya etmek içindir, işgal intikam almak içindir. Fetih inşirah getirmek içindir, işgal yürekleri sineleri daraltmak içindir. Müslümanlarla onların farkı buradadır" ifadelerine yer verdi.

"Filistinlilerin acılarını paylaşmak için bir araya geldik"

Programda konuşan Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise Mekke'nin fethi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Filistinlilerin acılarını paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi. İsrail'in katliama devam ettiğini belirten Başoğlu, bu zalim zulmünün bir an önce son bulmasını diledi.

Programda Edirne İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahi, ezgi ve marşlar seslendirildi. Ayrıca Kudüs ve Mekke ile ilgili sorulan sorulara doğru cevap veren 10 kişiye hediyeler verildi. Program sonunda da katılımcılara ikramda bulunuldu.

AGD'den Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı

Ayrıca "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde program düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi de Mekke'nin fethinin İslam tarihi açısından önemine dikkat çekti.  

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program konuşmalarla devam etti.

Mekke'nin fethinin İslam tarihi açısından büyük önem taşıdığını belirten AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Fetih ile işgal arasındaki farkın iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti.

"Fetih kavramının hakkın yaşanmasına mani olan engellerin kaldırılması olduğunu aktaran İriş, Mekke'nin Fethi'nin de şirkin ortadan kaldırılması, gönüllerin hakka açılmasının en büyük sembolü olduğunu ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen program öğrencilerin gösterileri, şiir dinletisi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Burcu Temel