17 madalya kazandılar

01-03 Şubat 2019 tarihleri arasında Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen Türkiye Yüzme Federasyonu Uluslararası Masterlar Kış Şampiyonası sona erdi. Edirne şampiyonada 17 madalya kazanmayı başardı.

17 madalya kazandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

409 sporcu katıldı

Türkiye Yüzme Federasyonu Uluslararası Masterlar Kış Şampiyonası Edirne’de gerçekleştirildi.

Masterlar Kış Şampiyonası’na Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan ve Hindistan’dan 247’si kadın, 409’u sporcu katıldı. Edirne’yi temsilen katılan Edirne Gençlik Spor Yüzme Kulübü toplamda 17 madalya ile kente yaraşır mücadele gerçekleştirdi.

“Geleneksel hale gelmeli”

Organizasyona 2014 yılında takım kaptanı olarak katılan ve eski su topu milli takım sporcusu Elif Girdi Toprak, “Çok güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Edirne’de her yıl gerçekleştirilerek geleneksel hale gelmesini isterim. Ayrıca gelen sporcular da tesisimizi çok güzel bulduklarını ve hayran kaldıklarını belirttiler. Müsabakalarda derece elde tüm takım arkadaşlarımı ve diğer sporcuları gönülden kutluyorum. Biz de 17 madalya ile müsabakalara damga vurduk” dedi.

Takım Antrenörü Oğuz  Kaan Acar ise; takımının yeni oluşmasına rağmen çok iyi başarı elde ettiklerini ve 4X5 serbest ve 4X50 karışık bayanlar bayrak yarışlarında Türkiye üçüncülüğü elde ettiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

Ebubekir Sıddık Semiz