'15 Temmuz Destanı' sergisi açıldı

Edirne Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü ve 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği işbirliğinde hain darbe girişiminde şehit olanların anısına fotoğraf sergisi açıldı.  Sergi gezilmeden önce darbe gecesi Edirne'de tankların çıkışını engellemek için iş makinelerini ve kamyonlarını kışlaların önüne çeken İş insanı Edirne Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Nesim İba'ya ve Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'a fotoğraf sergisine verdiği destek nedeniyle hediye takdim edildi.

'15 Temmuz Destanı' sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan "15 Temmuz Destanı " isimli fotoğraf sergisi Selimiye Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı.

Selimiye Meydanı'ndaki sergi açılışı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen, darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşanan olayları anlatan fotoğraflardan oluşan sergide 25 fotoğraf yer aldı.

“Derin bir kederi ve büyük bir gururu aynı anda yaşadık”

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da derin bir kederi ve büyük bir gururu aynı anda yaşadıklarına değindi.

Bir taraftan 251 vatandaşı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer yandan ise dünyada az bulunur bir direnişe imzanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Güner,“Buradaoluşturulan sergide 15 Temmuz Destanımızın nasıl yazıldığını gösteren fotoğraf karelerini tekrardan görüyor ve hatırlatıyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki tanka, tüfeğe bombaya karşı koşan kısacası vatanı ve bayrağı için tarih boyunca şehadete koşmaktan bir an olsun bile tereddüt etmeyen bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi kalpleri bayrak ve vatan aşkıyla yanıp tutuşan bu aziz millet, bölünmeyeceğimizi, yıkılmayacağımızı, Egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlara en sert bir şekilde bir kez daha göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

“15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız”

15 Temmuz’da karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan ruh ile dayanışma ve kucaklaşmayla her zorluğun aşılacağını ve Cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağını vurgulayan Güner, “Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur, kardeşlik hukuku, iç barış ve huzur ortamıdır. Tarihin bize gösterdiği milli ruh bezginlik, baygınlık, durgunluk, teslimiyet ve mağlubiyet tanımaz, kabul etmez.Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizehayırlı, sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyor, bu güzel organizasyonda emeği geçen başta valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Serginin gezilmesinin ardından ise Türk Kızılayı tarafından açılan çadırda kan bağışları kabul edildi. Sergiyi dolaşarak o gece yaşananları hatırlayan vatandaşlar, bir daha bu şekilde bir olay yaşanmamasını temenni ederken, duygu dolu anlar yaşadı.

Selimiye Meydanı'ndaki program Müzik Dinletisi ve Zeybek Gösterisinin ardından sona erdi.

Özlem Ceylan