EDİRNE'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN ETKİNLİKLE ANILDI

Edirne'de 2017 yılında  demokrasi  şehitleri adına  oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'ndaki ağaçlar ve fidanlara bakım yapıldı.

EDİRNE'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN ETKİNLİKLE ANILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü çerçevesinde 'Türkiye Aşkına' temasıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu çerçevede tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de şehitler düzenlenen etkinlikle anıldı. Bu etkinlikler çerçevesinde Kirişhane mevkii Tunca Nehri set boyunda geçtiğimiz yıllarda oluşturulan 6 dekarlık alandaki ormanda bulunan ağaç ve fidanların bakımı yapıldı.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, Tunca Nehri kenarındaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Hatıra Ormanı'nda fidan dikip can suyu verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, “15 Temmuz Şehitleri” anısına, Kirişhane mevkii Tunca Nehri set boyunda geçtiğimiz yıllarda oluşturulan hatıra ormanında gerçekleşen programda, protokol üyeleri ağaç ve fidanların bakımı yaptı.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü çerçevesinde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen bir faaliyette bir araya geldiklerini söyleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Burada aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak adına, fidanlık alan oluşturuldu her yıl bunun bakımı yapılıyor yeni fidanlar ekiliyor. Bu yıl da arkadaşlarımızla beraber hep birlikte yeni fidanlar ekiyoruz. Arkadaşlarımız bakımlarını yapacaklar, takip edecekler. İnşallah   bu ağaçların büyüdüğünü göreceğiz" dedi.

Düzenlenen etkinliğe Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Orman İşletme Müdürü İnsan Ceylan ve Kurum müdürleri katıldı.

Ağaç ve fidanların bakımının ardından yeni fidanlar toprakla buluşturuldu.  Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından  etkinliğe katılanlara şapka dağıtıldı.

Düzenlenen etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Özlem Ceylan