1. Murat Lisesi'nden anlamlı kermes

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının sona ermesine kısa bir süre kala kentteki okullar da yıl sonu kermesi düzenlemeye başladı. Kentin Köklü okullarından birisi olan 1. Murat Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen kermesten elde edilecek gelirler, ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim masrafları için kullanılacak.

1. Murat Lisesi'nden anlamlı kermes

Edirne'de Eski Cami arkasında yer alan Antik Park'ta düzenlenen yılsonu kermesi yoğun ilgi gördü. El emeği göz nuru ürünlerin satışa sunulduğu kermeste, hem yiyecek hem de el işi ürünler görücüye çıktı.

Edirne’nin en köklü ve eski okullarından birisi olan 1’nci Murat Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından organize edilen kermese katılan Okul Müdürü Yakup Öz, gazetecilere açıklamada bulundu.  

Kermesten elde edilecek gelirlerin, ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ve öğretimi için kullanılacağını söyleyen Okul Müdürü Yakup Öz; “Eğitim öğretim yılında tüm okullar kendi alanında kermes yapıp okula katkı sağlar. Bizler de Okul Aile Birliğimizin hazırlamış olduğu kermese katıldık. Velilerimizin yapmış olduğu ürünleri ve aynı zamanda okulumuzdaki halk eğitim kursundaki hocalarımızın ürünlerini Edirne insanıyla paylaşıyor ve satışını yapıp okulumuza küçük de olsa bir gelir elde etmek istiyoruz. Elde edeceğimiz gelirleri de ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitim öğretimi için kullanacağız” ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme