Balkan Mutfağı'nda yer alan lezzetler, görücüye çıktı

Balkan Mutfağı lezzetleri arasında yer alan Hibiskus, Portakal Şerbeti ve farklı aromalarla hazırlanan limonata Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde görücüye çıktı.

Balkan Mutfağı'nda yer alan lezzetler, görücüye çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde yer alan Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri hazırlayarak sunum yaptı. Hibiskus, Portakal Şerbeti ve farklı aromalarla Limonata katılımcılara ikram edildi.  Arda Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Balkan Mutfağında yer alan Hibiskus, Portakal Şerbeti, Çilek ve nane gibi birçok farklı aromalı limonata katılımcıların beğenisinde sunuldu. Hazırlanan lezzetler katılımcılardan tam not aldı.

Katılımcılara ferahlatıcı içeceklerin yanı sıra öğrencilerin yaptığı börekler, tatlılar, kurabiyeler ve badem ezmesi de ikram edildi.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerimiz devam ettiğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “ Aşçılık programı öğrencilerimiz Balkan mutfağını eşsiz içeceklerini yaparak burada sunum gerçekleştirdi. İçeceklerin yanı sıra Edirne coğrafyasının bereketli topraklarında yetişsen İpsala pirinciyle yapılmış birbirinden farklı lezzet var. Yaklaşık bir asır Osmanlı’ya başkentlik yapmış sarayın ikram ürünü olan şerbetleri beğeninize sunduk.” Dedi.

Soytürk, Kalburabastı tatlısının yakın zamanda tava ciğer restoranlarındaki menülere ekletmek istediklerini söyledi.

Aşçılık programı 3’üncü sınıf öğrencisi Zeynep Nur Kızılkan, balkan mutfağına özgün ve ferahlatıcı içeceği olan Hibiskus, Portakal şerbeti, çilek ve nane aromalı limonata yaptıklarını ve katılımcıların beğenisine sunduklarını belirtti.

Türk Mutfağı etkinleri kapsamında birbirinden çeşitli ürünler yaptıklarını belirten Kızılkan, “Balkan mutfağının özgün ve ferahlatıcı içeceği olan limonata, Hibiskus, Portakal Şerbeti ile Çilekli, Naneli aromalarla şerbetler hazırladık. Arkadaşlarımla birlikte çeşitli yiyecekler hazırladık. Börek, devai-i misk, bademli kurabiye hazırlayarak misafirlerin beğenisine sunduk. Babam fırıncı ve ben hamur işiyle uğraşmaktan zevk alıyorum. Tatlı yapmayı çok sevmiyorum. Türk mutafı etkinlikleri kapsamında ben bugün kalburabastı tatlısı yaptım. Ben kendime güvendiğim için bu tatlıyı yaptım. Bilinmeyen bir tatlı ama bilinmesi hepimiz için önemli” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel