Ziraat Odası Başkanlığı saha ekipleri çiftçileri bilgilendirdi

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri, saha çalışmalarını sürdürüyor. Sazlıdere, İskeder, Köşen, Musabeyli ve Demirhanlı köylerinde incelemelerde bulunan saha ekipleri, üreticileri zararlılarla mücadele konusunda bilgilendirdi.

Ziraat Odası Başkanlığı saha ekipleri çiftçileri bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ziyaretini gerçekleştirdikleri ikinci ürün ayçiçeği arazilerinde üreticilere çayır tırtılı konusunda bilgilendirme yapan saha ekipleri, üreticilere arazilerini zamanında kontrol etmenin ve gerekli mücadele yönteminin zamanında uygulanmasının önemini konusunda hatırlatmada bulundu.

Domateste kalsiyum noksanlığı gözlemlendi

Tarlalardaki ürünlerle ilgili incelemelerde bulunan saha ekipleri, domateslerde kalsiyum noksanlığı olduğunu gözlemledi ve üreticileri uyardı.

Domateste kalsiyum noksanlığı; Sulama işlemlerinin düzensiz yapılması, Bitkinin büyümesinin ve gelişmesinin hızlı bir şekilde olması, Bazı besin elementlerinin aşırı seviyede bulunması kalsiyum eksikliğine neden olur. Hastalığın ilk belirtisi meyvenin çiçek burnunda oluşan açık renkli leke, giderek kahverengi ve siyah renge dönüşür ve sonra da kuru, deriye benzer bir görünüm alır. Hastalığın daha sonraki aşamaların da ise mantar enfeksiyonu sonucunda bu bölge yumuşak ve ıslak bir görünüme dönüşebilir.

İpek Esma Çeşme