Ziraat Mühendisleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Edirne'de 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü ve Türkiye'de Tarım öğreniminin 177.yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ziraat Mühendisleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Ardından ise Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kovid-19 salgını ile birlikte tarıma farklı bir gözle bakılmaya başlandığını söyleyen TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, daha önce tarımla uğraşmayan sanayici ve iş insanlarının da tarıma yoğun ilgi göstermeye başladığını aktardı.

Özellikle iyi eğitim almış, teknoloji konusunda bilgi sahibi, tarımda yeni teknolojiyi kullanmayı düşünen ve kullanan yeni mezun meslektaşlarının bu konuda olumlu yönde çalışmalar yapan ziraat mühendisi gençlerin bulunduğunu söyleyen Yanılmaz, Gençlerin de genellikle aileden kalan arazileri değerlendirmek için bu işe ilgi gösterdiğini aktardı.

Aileden kalan arazilerin önemli olduğunu fakat atadan gelen tarım bilgisinin çok daha önemli olduğunu ifade eden Yanılmaz, "Bu kadim bilgi ile gençlerin teknoloji bilgisi birleştirilebilirse tarımda olumlu yönde çalışmalar yapılabilir ve gelişmeler yaşanabilir. Bazı illerde "hobi bahçeleri" adı altında tarımsal niteliği korunacak arazi vasfı taşıyan araziler zaman içinde tarım dışına çıkarılmakta, parçalanarak küçülmelerine yol açılmaktadır. Kırsalda ve metropollere yakın yerlerde yapılan hobi bahçeciliği yeni imar alanları yaratmanın yeni bir yolu olmaya başlamıştır. Hobi bahçeciliği kentsel bir kavram olup, yapılan yasal düzenleme doğrultusunda denetlenerek ve belirli kurallar çerçevesinde, kent içinde uygun arazilerde yapımına izin verilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin 100. yılında daha çok üretmeye, daha çok paylaşmaya, toprağı, çevreyi daha çok korumak zorunda olduklarını belirten Yanılmaz, "Bereketli bir yıl olması dileği ile Ülkemizde “Tarımsal Öğretimim Başlangıcının 177.yılını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu yılda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Cumhuriyetimizin kurucularını saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum" dedi.

Burcu Temel